Ga terug
+ servings

Pittige hamburger in Japanse stijl

Gang: Hamburgers
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos koriander waarvan de helft fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 250 gram varkensgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 el rode chilisaus
  • Een stukje gember fijngeraspt tot ongeveer 2 theelepels
  • 2 tl sojasaus
  • 2 kleine stronkjes paksoi
  • 2 tl olie
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe beide soorten gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe, op de paksoi olie na. De chilisaus en gember geven de burger een pittige Japanse tint. Je kan spelen met de smaak door extra chilisaus, gember of sojasaus toe te voegen. Doe dit naar eigen voorkeur.
  • Kneed het gemengd gehakt en zorg ervoor dat alle ingrediënten goed onder elkaar zijn gemengd.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 125 gram en duw ze plat tot hamburgers.
  • Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Zet opzij en dek af om ze warm te houden.
  • Verwijder het uiteinde van de paksoi en snijd de rest in grove stukken. Bak de paksoi in een pan met wat olie tot ze slinkt. Roer regelmatig om.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit wanneer ze goudbruin beginnen zien.
  • Stel vervolgens de burger samen. Leg de burgers op de onderste helft van de broodjes en doe er de gebakken paksoi op. Werk af met enkele blaadjes koriander en dek af met de bovenste helft van de broodjes. Serveer warm. Oishī!