Ga terug
+ servings

Bloedworstburger met bacon

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram bloedworst liefst boudin noir
  • 1 appel geschild en in blokjes
  • 1 ui geschild en in fijne blokjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 8 plakjes bacon
  • mosterd
  • peper
  • zout
  • 4 hamburgerbroodjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het vlees uit de worst.
  • Bak de blokjes appel en ui in een pan met olie tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Meng de gebakken appel en ui met het worstvlees. Maak er bollen van en druk ze dan plat in de vorm van een hamburger.
  • Bak de bloedworsthamburgers in een pan op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten aan elke kant.
  • Bak de plakjes bacon ondertussen in een andere pan zonder extra vetstof te gebruiken (*).
  • Terwijl je het vlees en de bacon verhit leg je de hamburgerbroodjes in de ondertussen voorverwarmde oven met de platte kant naar boven gericht.
  • Haal de broodjes eruit op het moment dat ze goudbruin zien.
  • Stel de broodjes samen: smeer een laagje mosterd op de onderste helft van de warme broodjes.
  • Beleg dan met de hete bloedworstburger en 2 plakjes bacon.
  • Dek de burgers af en serveer warm.