Ga terug

Verse tonijnburger

Gang: Hamburgers
Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 4 stukken tonijn
  • rucola
  • 2 paprika's 1 rode en 1 gele, in grove kwartjes gesneden
  • 1 avocado in halve maantjes gesneden*
  • saus **

Instructies

  • Tonijn bakken: Laat de tonijn eerst op kamertemperatuur komen door het een half uurtje van tevoren uit de koelkast te halen. Niet langer, zodat ze niet begint te bederven.
  • Eenmaal op kamertemperatuur gekomen, kruid de tonijn met zout. Geen peper, want die verbrandt bij het bakken op een hoog vuur.
  • Verhit een pan op hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
  • Bak de tonijn langs beide kanten. Kort gebakken is het lekkerste, dus zorg ervoor dat de tonijn nog rauw is vanbinnen door ze slechts even op beide kanten te leggen.
  • Haal de tonijn van het vuur en kruid met verse peper.
  • Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden en zet op grillstand.
  • Leg de opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven.
  • Haal de broodjes uit de oven als ze goudbruin beginnen te zien. Nu zijn ze lekker krokant en klaar om te serveren.
  • Voorzie de broodjes van rucola, de avocado, de rode en gele paprikakwartjes en een beetje zoete saus.
  • Leg nu de gebakken tonijn op de burger en voeg een extra laagje saus toe.
  • Door enkele druppels citroen toe te voegen balanceer je de zoete smaak met wat citrus.
  • Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen. Een burger is het lekkerste als je ze warm serveert.