Tonijn bakken: Laat de tonijn eerst op kamertemperatuur komen door het een half uurtje van tevoren uit de koelkast te halen. Niet langer, zodat ze niet begint te bederven.
Eenmaal op kamertemperatuur gekomen, kruid de tonijn met zout. Geen peper, want die verbrandt bij het bakken op een hoog vuur.
Verhit een pan op hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
Bak de tonijn langs beide kanten. Kort gebakken is het lekkerste, dus zorg ervoor dat de tonijn nog rauw is vanbinnen door ze slechts even op beide kanten te leggen.
Haal de tonijn van het vuur en kruid met verse peper.
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden en zet op grillstand.
Leg de opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven.
Haal de broodjes uit de oven als ze goudbruin beginnen te zien. Nu zijn ze lekker krokant en klaar om te serveren.
Voorzie de broodjes van rucola, de avocado, de rode en gele paprikakwartjes en een beetje zoete saus.
Leg nu de gebakken tonijn op de burger en voeg een extra laagje saus toe.
Door enkele druppels citroen toe te voegen balanceer je de zoete smaak met wat citrus.
Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen. Een burger is het lekkerste als je ze warm serveert.