4plakkenkaasJe kan kiezen voor een raclettekaas, die smelt gemakkelijk en geeft extra pit. Cheddar kaas kan ook.
1groteuieen rode, in ringen gesneden
1groteaugurkin plakjes gesneden
1grote eltomatenpuree
paprikapoeder
peper
zout
Instructies
Bereid het gehakt: Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Doe er het gehakt bij en bak tot het bruin ziet.
Is het gehakt gebakken? Leg het dan van het vuur en dek af zodat het warm blijft.
Verhit een pan en smelt hierin een klontje boter. Doe er de uitjes bij en zet het vuur wat lager.
Bak de uitjes tot ze bijna glazig zijn. Doe er dan een flinke eetlepel tomatenpuree bij en roer om. Laat het geheel wat pruttelen.
Meng vervolgens de ui-tomatenpuree mix met het gehakt.
Smelt de raclettekaas in een grilpan.
Je kan de hamburger met deze twee ingrediënten maken maar het wordt nog lekkerder als je uiringen en enkele plakjes augurk toevoegt. Zo krijg je een meer gebalanceerd smakenpalet.
De halve hamburgerbroodjes kan je nog even afbakken in een voorverwarmde oven (180 graden). Beginnen ze goudbruin te zien? Dan kan je ze er uithalen en beginnen samenstellen.
Beleg de onderste helften met een laagje gehakt. Doe dan wat gesmolten kaas op het gehakt en voeg de uiringen en augurken toe indien gewenst. Direct serveren. Geniet van deze warme maaltijd!