Ga terug
+ servings

hamburger met bacon en barbecuesaus

Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • ijsbergsla
  • gedroogde uitjes
  • 2 uien 1 ui ringen gesneden. De andere ui snijden we klein en gebruiken we voor de saus
  • tomaat in schijven gesneden
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakjes kaas Een pittige harde kaas, zoals oud belegen hollandse kazen
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • barbecuesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kruid het gehakt goed met peper en zout. Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Dek af met een deksel zodat de hamburgers warm blijven.
  • Snijd 1 ui in fijne blokjes en bak ze in boter op een matig vuur tot ze glazig zijn.
  • Doe een flinke hoeveelheid barbecuesaus* bij in je pan en meng onder elkaar met de glazige uien. Je krijg een saus met stukjes erin. Dit vormt de basis van je hamburger.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven.
  • Haal de broodjes uit de oven als ze goudbruin beginnen zien.
  • Beleg de broodjes: voorzie ze van een laagje barbecue saus met ui. Bedek met een blaadje ijsbergsla en de warme hamburgers.
  • Smeer nog een laagje saus op de hamburgers en bestrooi met de krokante uitjes.
  • Voorzie de burgers vervolgens van enkele uiringen, enkele schijven tomaat en een 2 tal plakjes bacon per hamburger.
  • Werk af met een plakje pittige belegen kaas en dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen!

Notities

*De barbecuesaus kan je kopen in de supermarkt of je kan ze volledig zelf maken. Dit kan je doen door de stappen in dit recept te volgen.