Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met het citroensap. Voeg eventueel geperste look toe. Kruid goed met peper en zout.
Verdeel het gehakt in vier en rol ze tot bollen. Duw ze vervolgens plat tot hamburgers. Zorg ervoor dat de hamburger ongeveer 1 - 1,5 cm dik is. Kruid goed met peper en zout.
Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn.
Houd de hamburgers warm door een deksel op de pan te leggen.
Verwarm het dille kruid kort met een beetje olijfolie in een pan.
Doe de hamburgerbroodjes in de oven met de platte kant naar boven. Verwarm ze tot ze lichtjes bruin beginnen zien.
Stel de broodjes samen:
Bestrijk de onderste helft met een laagje ketchup. Leg er een 4 tal schijfjes augurk op en vervolgens de hamburger. Bestrijk dan terug met een dun laagje ketchup.
Beleg vervolgens met enkele ringen ui, een beetje yoghurtsaus en werk af met genoeg dille. Je mag er redelijk veel opdoen zodat de smaak van dille goed doorkomt, het is tenslotte een van de hoofdingrediënten van deze burger.
Werk af met enkele bolletjes rode peper en dek af met de bovenste helft van het broodje. Klaar om te serveren!