Maak de saus: bak de champignons in boter tot ze een beetje bruin kleuren.
Voeg dan wat pasata toe en laat samen pruttelen. Voeg een goeie scheut room toe en meng het sausje tot het een oranje kleur krijgt.
Kruid de saus met peper, zout, italiaanse kruiden en flink wat chilipoeder. We maken er een pittig sausje van. Zet opzij en dek af zodat het warm blijft.
Verdeel het gehakt in vier en rol ze tot bollen. Duw ze vervolgens plat tot hamburgers. Zorg ervoor dat de hamburgers ongeveer 1 - 1,5 cm dik zijn. Kruid goed met peper en zout (*).
Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn.
Doe een plakje kaas op de hamburger en dek de pan af met een deksel. Zo kan de kaas sneller smelten.
Stel de hamburger samen: begin met een laagje pesto op de bovenste helften van de hamburgerbroodjes.
Voorzie dan de onderste helften van de hamburgers van een laagje champignonsaus en enkele frisse komkommers.
Beleg vervolgens met de hamburgers met kaas en dan de pittige champignons.
Werk af met de erwtenscheuten en dek af met de bovenste helften. Klaar om te serveren.