Ga terug
+ servings

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas
Gang: Hamburgers
Keuken: Hawaïaans
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • gedroogde uitjes (*)
  • 4 plakken ham
  • 2 plakken kaas of meer, naar gelang de grootte van de plakken
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 2 tomaten
  • sla 4 slablaadjes
  • ketchup of cocktailsaus
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de ananas

  • 1 ananas in schijven
  • 1 el bruine suiker
  • 1 mespunt kruidnagel gemalen
  • 1 mespunt kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op grillstand.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en dek de hamburgers af zodat ze warm blijven.
  • Leg de schijven ananas naast elkaar op een ovenschaal.
  • Meng de suiker, kruidnagel en kaneel en verdeel over de ananas.
  • Plaats de ananas onder de grill. De ananas zal klaar zijn wanneer de suiker begint te bubbelen.
  • Leg op een tweede ovenschaal de schijfjes tomaat en doe er stukjes kaas op. Het is klaar als de kaas gesmolten is.
  • Heb je nog plaats over in de oven, leg dan ook de 4 stukken ham op een schaal in de oven. Haal ze uit de oven zodra ze lichtjes beginnen te krullen. Geen plaats meer in de oven? Bak dan de ham in een pan.
  • Wanneer alle ingrediënten klaar zijn, haal je ze uit de oven en leg je de opengesneden hamburgerbroodjes 1 minuut in de nog warme oven tot ze lichtjes bruin begint te kleuren.

Beleg de broodjes

  • Beleg de onderste helft van de broodjes met een laagje ketchup of cocktailsaus.
  • Beleg de broodjes met een blaadje sla, het hamburgervlees, de tomaat met gesmolten kaas, de warme ham en de ananas.
  • Werk af met de krokante uitjes en doe eventueel nog wat extra ketchup of cocktailsaus toe.
  • Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen. Smakelijk!