Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op grillstand.
Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en dek de hamburgers af zodat ze warm blijven.
Leg de schijven ananas naast elkaar op een ovenschaal.
Meng de suiker, kruidnagel en kaneel en verdeel over de ananas.
Plaats de ananas onder de grill. De ananas zal klaar zijn wanneer de suiker begint te bubbelen.
Leg op een tweede ovenschaal de schijfjes tomaat en doe er stukjes kaas op. Het is klaar als de kaas gesmolten is.
Heb je nog plaats over in de oven, leg dan ook de 4 stukken ham op een schaal in de oven. Haal ze uit de oven zodra ze lichtjes beginnen te krullen. Geen plaats meer in de oven? Bak dan de ham in een pan.
Wanneer alle ingrediënten klaar zijn, haal je ze uit de oven en leg je de opengesneden hamburgerbroodjes 1 minuut in de nog warme oven tot ze lichtjes bruin begint te kleuren.