Ga terug
+ servings

Aardappelsalade

Gang: Bijgerechten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen vastkokende
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 4 el zure room
  • 1 bosje bieslook fijngesneden
  • Enkele takjes dille fijngesneden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in licht gezouten water. Wanneer je met een vork in de aardappel prikt en de aardappel glijdt van de vork af, zijn de aardappelen gaar.
  • Koel ze af onder koud water zodat ze niet verder garen.
  • Doe de afgekoelde aardappelen in een kom en voeg de gesnipperde sjalotten toe. Voeg de zure room toe en schep het geheel om.
  • Voeg tenslotte de bieslook en dille, en wat peper en zout toe en meng het geheel onder elkaar. Voor wat frisheid kan je enkele druppels citroen toevoegen.