Ga terug

Zelfgemaakte ketchup

zelfgemaakte ketchup
Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten rijpe, in stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 blad laurier
  • ½ tl paprikapoeder
  • 50 gram rietsuiker lichtbuine
  • 20 cl rodewijnazijn
  • ½ el mosterd
  • ½ blikje tomatenpuree
  • tabasco naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Breng de suiker met een scheut water aan de kook op een zacht vuur. Zorg ervoor dat de suiker vloeibaar blijft en je geen karamel krijgt.
  • Doe de ui en tomaat bij de kokende suiker. Roer om en laat enkele minuten koken.
  • Voeg vervolgens de rode wijnazijn, mosterd, tomatenpuree, paprika poeder, look en het laurierblad toe en roer het geheel om. Laat de saus een uur zachtjes sudderen.
  • Doe het geheel door een zeef en voeg naar eigen smaak tabasco en zeezout toe.
  • Laat de ketchup afkoelen zodat deze kan indikken. Giet de ketchup in een goed afgesloten fles of potje en bewaar in de koelkast.