Doe de kikkererwten en maïs in een blender en hak ze grof.
Meng ze met 4 el paneermeel, de pijpajuin, paprika, currypoeder, een snuf cayennepeper, peper en zout en laat 10 minuten rusten.
Doe alle ingrediënten, behalve de passata van de tomatensalsa, in een schaal en meng door elkaar.
Voeg een beetje passata toe zodat je een saus krijgt. Meng voldoende zodat het een mooi geheel wordt.
Vorm 4 burgers van het mengsel en haal ze door de rest van het paneermeel. Laat ze een half uur rusten in de koelkast.
Terwijl de burgers rusten in de koelkast, begin je met de courgetteplakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgette en snijd in dunne plakjes met een mandoline.
Doe ze in een kom en doe er wat olijfolie, peper, zout en oregano bij. Meng ze onder elkaar. Leg ze op een bakplaat met bakpapier in de oven. Verwarm ongeveer 15 minuten of tot ze lichtbruin beginnen zien.
Bak de burger met olijfolie in de pan.
Maak een cocktailsausje door ketchup en mayonaise door elkaar te roeren.
Als alle voorbereidingen klaar zijn, kan je de broodjes beleggen. Voorzie de onderste helft van een laagje sla, warme courgetteplakjes en een beetje tomatensalsa.
Voeg dan de veggieburger toe en bestrijk met een laagje cocktailsaus. Beleg dan met enkele halve maantjes paprika en werk af met nog een beetje sla. Bedek met de bovenste helft van het broodje en serveer meteen. Eet smakelijk!