Ga terug
+ servings

Visburger met witte vis en scampi maken

Gang: Hamburgers
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram witte vis een vaste witte vis zonder graten (bv. Heek)
  • ½ rode kool geraspt
  • 1 handvol rucola
  • 16 scampi's
  • 2 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • 1 teen knoflook in fijne stukken gesneden
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

Maak een pittig cocktailsausje

  • Een cocktailsausje maak je eenvoudig door ketchup en mayonaise door elkaar te roeren. Voeg wat cayennepeper toe voor extra pit.

De scampi's

  • Laat de scampi’s ontdooien. Pel ze en maak vervolgens op de rug een insnijding van kop tot staart. Verwijder het darmkanaal, spoel ze met koud water en dep ze goed droog met een vel keukenpapier. Kruid met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de look. Bak dan de scampi’s langs beide kanten tot ze oranje zien. Kruid met een goede snuf paprika- en kurkumapoeder. Roer om zodat de kruiden mooi verdeeld zijn over de scampi's. Dek ten slotte de pan af zodat ze warm blijven.

De vis

  • Kruid de vis met peper en zout. Verhit de pan en smelt de boter. Bak de vis langs beide kanten.

Beleg de broden

  • Voorzie beide helften van een laag pittige cocktailsaus. Leg op de onderste helft de gebakken vis, een laag rode kool slierten, vier scampi’s en terug wat rucola. Dek af met de bovenste helft.