Ga terug
+ servings

Hamburger met portobello

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 1 tomaat
  • ½ zak bladspinazie
  • 6 el pesto
  • 6 el ricotta
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de marinade

  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl provencaalse kruiden gedroogd
  • peper
  • zout

Instructies

  • Roer de olijfolie, balsamico azijn, knoflook en kruiden onder elkaar.
  • Borstel de portobello's schoon en verwijder het steeltje. Bestrijk ze met voldoende balsamico marinade.
  • Verhit een (gril)pan en bak de portobello’s aan beide kanten tot ze mooi bruin en zacht zijn. Kwast de balsamico marinade over de portobello’s als je nog wat over hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voorzie de onderste helft van de broodjes met een laagje pesto, enkele blaadjes bladspinazie, de portobello, een schijfje tomaat en eindig met ricotta. Kruid nog eens af met peper en zout. Dek af met de bovenste helft. Klaar om te serveren. Geniet ervan!

Notities

Je kan deze hamburger serveren met zoete aardappelfrietjes met feta en bladpeterselie als topping.