Doe de yoghurt in een schaaltje en meng met wat olijfolie tot het wat lopender wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Voor de zoete aardappelburger
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Verspreid ze vervolgens op een baklaat met bakpapier. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Laat ze 15 minuten in de oven roosteren. Zet de oven nog niet uit, we zullen zo meteen de broodjes hierin opwarmen.
Doe de geroosterde stukken in een blender en meng met de witte bonen, de eieren, het havermeel, de peterselie, look en cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout. Is de mix nog te vloeibaar, voeg dan extra havermeel toe.
Vorm er 4 burgers van en bak ze in wat olijfolie aan beide kanten. Laat ondertussen de hamburgerbroodjes 5 min in de oven opwarmen.
Beleg de hamburgers
Smeer wat yoghurtsaus op de onderste helften van de broodjes. Beleg vervolgens met enkele blaadjes spinazie, geraspte radijs, de zoete aardappelburger en erwtenscheuten. Doe nog wat yoghurtsaus op de erwtenscheuten en dek af met de bovenste helft van de broodjes. Serveer meteen en geniet van je vegetarische burger.