Ga terug
+ servings

Potato wedges

Gang: Bijgerechten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen vastkokende, in schil
  • 4 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl oregano gedroogd
  • peper
  • grof zeezout
  • 1 scheut olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en dep droog. Snijd ze in halve manen, maar laat de schil eraan. Doe ze dan in een kom en kruid met peper, oregano en paprikapoeder. Schep onder elkaar en voeg dan de bloem en een scheut olijfolie toe. Roer nog eens om tot alle aardappelen voorzien zijn van een laagje bloem.
  • Verdeel de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze goed verspreid liggen. Doe ze 45 minuten in de oven en draai halverwege om.
  • De aardappelen zijn klaar als je ze vlotjes met een vork kan doorprikken. Kruid af met grof zeezout.