Ga terug
+ servings

Hamburger met gekruide kaas en champignons

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakjes kaas probeer eens iets anders dan cheddarkaas, in de supermarkt kan je verschillende lekkere kruidenkazen vinden. Be creative!
  • 250 gram champignons voorgesneden of zelf te snijden in dunne schijfjes
  • 1 klontje boter Liefst echte boter
  • frieten je kan kiezen tussen zelfgemaakte frieten of diepvriesfrieten indien je wat minder tijd hebt.
  • peper
  • zout
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • 1 ui

Instructies

Frieten

  • Maak je dit recept met zelfgemaakte frieten? Neem dan eerst een kijkje naar ons recept voor zelfgemaakte frieten. Volg de stappen tot je ze een eerste keer bakt. De tweede keer doen we aan het einde van dit recept.
  • Kies je voor diepvriesfrieten, laat de friteuse dan voorverwarmen tot 180 graden terwijl je de hamburger begint te maken.

Begin aan je hamburger

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Leg een plakje kaas op het vlees te smelten. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Neem een nieuwe pan en smelt een klontje boter. Bak de uiringen tot ze glazig zijn. Voeg dan de champignons toe en bak ze tot ze goudbruin zien. Kruid met peper en zout.
  • Doe de frieten, zelfgemaakt of diepvries, in de opgewarmde friteuse tot ze goudbruin zien.

Beleggen

  • Voorzie de broodjes van het vlees met de gesmolten kaas en wat champignons. Dek af met de bovenste helften van het broodje en serveer meteen.

Notities

De vermelde preparatietijd is voor de hamburger zelf. Het duurt logischerwijs een stuk langer als je voor zelfgemaakte frieten kiest.
TIP: bak de champignons en het vlees tegelijk in twee pannen zodat ze ongeveer tesamen klaar zijn en alles warm blijft als je het serveert.