1kiloprocureurDit is het uitgebeende hals-of schouderstuk van een varkensrib
150mlkippenbouillon
75mlwitte wijnazijn
2tlpaprikapoeder
2uienin grove stukken gesneden
4tenenknoflookgrof gehakt
200mlbarbecuesausUit een flesje of zelfgemaakt, zie recept
4elbruine suiker
1elmosterd
2eltijmgedroogde
1elolijfolie
1tlcayennepeper
2tlzout
Toppings
¼rode koolin dunne reepjes gesneden
slaGemengd, jonge, krulsla, wat je verkiest of wat je liggen hebt.
Instructies
Het vlees
Laat het vlees een uurtje uit de koelkast op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 100 graden en maak ondertussen de kruidenmix. Doe alle ingrediënten, behalve de barbecuesaus in een kom en meng ze door elkaar. Wrijf het vlees in met de kruidenmix zodra die op kamertemperatuur is gekomen.
Neem een stevige pan met deksel die in de oven mag. Het beste is een gietijzeren pan. Doe er wat olijfolie in en leg het ingesmeerde vlees in de pan. Giet er de barbecuesaus over en dek af. Zet het vlees in de oven en laat het 5 tot 6 uur garen.
Neem om de 2 uur een kijkje en voeg eventueel een scheut water toe indien er veel vocht verdampt is.
In tussentijd
Voor deze hamburger gebruikten we enkel rode kool, maar aarzel niet om het uit te proberen met een gemengde koolsalade, dat is trouwens de echte traditionele manier. Neem het recept van de koolsla erbij en probeer het uit.
Als het vlees gaar is
Na 6 uur zou het vlees zacht genoeg moeten zijn en zou je het gemakkelijk met 2 vorken uit elkaar moeten kunnen trekken. Lukt dit nog niet zo goed, laat het vlees dan nog even verder garen tot het zacht genoeg is.
Gaar genoeg? Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het met het overgebleven vocht.
Beleg de broodjes
Verdeel het vlees vervolgens over de hamburgerbroodjes, voeg de rode kool of de koolsla toe en werk af met nog wat barbecuesaus. Je geduld wordt beloond, tijd om te proeven!