Ga terug
+ servings

Hamburger met guacamole

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 1 tomaat in schijfjes
  • 1 handjevol rucola
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de guacamole

  • 1 avocado rijp
  • ½ limoen uitgeperst
  • klein scheutje olijfolie
  • een snufje cayennepeper naar smaak
  • een snufje peper
  • zout
  • 1 teentje look optioneel
  • een snufje paprikapoeder optioneel, als je een dip maakt kan je het als topping gebruiken, oogt mooi.

Instructies

Maak de guacamole

  • Plet de avocado. Voeg het sap van de limoen, de olijfolie, cayennepeper en peper en zout toe en meng het geheel onder elkaar. Optioneel kan je een teentje look uitpersen en toevoegen aan het geheel.

Bak het vlees

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot zo voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.

Samenstellen

  • Smeer op de onderste helften van de broodjes een laagje guacamole. Voeg een schijfje tomaat toe en verdeel dan het vlees. Werk af met nog een schijfje tomaat en wat rucola en bedek met de bovenste helften van het broodje. Klaar om te serveren!

Notities

Maak je de guacamole als dip, dan kan je ook kleine stukjes tomaat en ajuin toevoegen en eventueel een beetje koriander.