Giet de tofu af en dep hem droog. Snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Kruid de tofu met de lookpoeder, het zout en de dille. Leg ze in een schaal en overgiet ze met olijfolie. Laat de tofu hierin 15 tot 30 minuten rusten.
Als de tofuplakjes bijna klaar zijn, roerbak de wokgroentjes in een (wok)pan met een flinke scheut zonnebloemolie. Bak de groentjes tot ze knapperig zijn doe ze dan in een potje apart.
Voeg nog een scheutje zonnebloemolie toe aan de pan. Gril de plakjes aan elke kant 3 minuten, of tot ze bruin kleuren.
De saus
Meng de yoghurt met de sambal oelek.
Samenstellen
Smeer een laagje yoghurtsaus op beide helften van de hamburgerbroodjes. Voorzie de hamburgers met een blaadje sla, de tofuplakjes, een schijfje tomaat en de wokgroentjes. Dek de burger af met de bovenste helft en serveer meteen.