Ga terug
+ servings

Zo maak je zelf verse mayonaise

Porties: 6 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 deciliter arachideolie
  • 1,5 eetlepels mosterd Extra mosterd van Ferdinand Tierenteyn is hier zeer geschikt voor!
  • 1,5 eetlepels water Zorg voor lauwe temperatuur.
  • 1,5 eetlepels witte azijn
  • 6 eieren

Instructies

  • Klop de eierdooiers los in een propere kom of maatbeker
  • Voeg het azijn, het water en de mosterd bij de dooiers
  • Klop alles los met een garde
  • Voeg de olie beetje bij beetje in een fijn straaltje toe. Giet zodat de olie vlakbij je garde in het mengsel komt. Deze stap is niet moeilijk, neem er je tijd voor en dan zal het altijd lukken. De mayonaise zou vrij snel moeten beginnen binden.
  • Kruid met peper en zout. Voeg voor de liefhebber eventueel ook wat vers geperst citroensap toe.