Ga terug
+ servings

Worcestersaus

Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Porties: 1 liter
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen in dunne schijfjes
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • 2 kopjes water
  • 1 sinaasappel sap (zonder pulp)
  • 1 kopje donker bier
  • 3 kopjes witte azijn
  • 1 kopje melasse Melasse van ruwe rietsuiker kan je vinden in de biowinkel. Maar honing, ahornsiroop of Luikse stroop zijn ook prima vervangers
  • 0,5 kopje maisstroop Niet te verwarren met het ongezonde high fructose corn syrup. Karo is een prima merk, en online makkelijk te vinden.
  • 2 eetlepels peper vers gemalen zwarte peper
  • 2 staafjes kruidnagel
  • 0,25 kopje tomatenpuree
  • 0,25 kopje ansjovis fijn gehakt, uit blik
  • 2 jalapenos verwijder de zaadjes, fijn gehakt
  • 2 eetlepels gember fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook geplet of geperst
  • 0,5 kopjes tamarinde pasta Te vinden in grotere supermarkten of online. Essentieel voor de typische smaak van worcestersaus.
  • 2 zoete uien grote uien, grof gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies

  • Stoof de fijn gesneden zoete ui in een grote pan in olijfolie tot deze zacht is.
  • Voeg de geplette look, gember, tamarinde pasta en versneden jalapenos bij de uien in de pan en laat nog 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed. Laat het mengsel even koken.
  • Laat gedurende 3 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
  • Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt, mag deze gezeefd worden.
  • De saus bewaar je in een glazen bokaal in de koelkast.