Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Worcestersaus
Gang:
Sauzen
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
3
uur
uur
20
minuten
minuten
Porties:
1
liter
Recept afdrukken
Ingrediënten
1
limoen
in dunne schijfjes
1
citroen
in dunne schijfjes
2
kopjes
water
1
sinaasappel
sap (zonder pulp)
1
kopje
donker bier
3
kopjes
witte azijn
1
kopje
melasse
Melasse van ruwe rietsuiker kan je vinden in de biowinkel. Maar honing, ahornsiroop of Luikse stroop zijn ook prima vervangers
0,5
kopje
maisstroop
Niet te verwarren met het ongezonde high fructose corn syrup. Karo is een prima merk, en online makkelijk te vinden.
2
eetlepels
peper
vers gemalen zwarte peper
2
staafjes
kruidnagel
0,25
kopje
tomatenpuree
0,25
kopje
ansjovis
fijn gehakt, uit blik
2
jalapenos
verwijder de zaadjes, fijn gehakt
2
eetlepels
gember
fijn gesneden
4
teentjes
knoflook
geplet of geperst
0,5
kopjes
tamarinde pasta
Te vinden in grotere supermarkten of online. Essentieel voor de typische smaak van worcestersaus.
2
zoete
uien
grote uien, grof gesneden
2
eetlepels
olijfolie
extra vierge
Instructies
Stoof de fijn gesneden zoete ui in een grote pan in olijfolie tot deze zacht is.
Voeg de geplette look, gember, tamarinde pasta en versneden jalapenos bij de uien in de pan en laat nog 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed. Laat het mengsel even koken.
Laat gedurende 3 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt, mag deze gezeefd worden.
De saus bewaar je in een glazen bokaal in de koelkast.