Ga terug
+ servings

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram bloem
  • 5 gram instant gist
  • 10 gram kristalsuiker
  • 4 gram zout
  • 1 half ei
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 125 gram lauwwarm water
  • 25 gram roomboter

Instructies

  • Doe de bloem in een diepe kom samen met de gist, suiker en zout. Maak vervolgens een gaatje in het midden en voeg ongeveer de helft van een geklutste ei toe samen met de zonnebloemolie en het water.
  • Kneed gedurende een kwartier tot je één mooi samenhangend geheel krijgt.
  • Pak en kom en doe er 10 ml zonnebloemolie in. Voeg vervolgens het deeg toe en kneed voor 2 minuten samen.
  • Leg een handdoek over het deeg en laat het deeg een uur lang rijzen op een warme plek. Het deeg zal in omvang verdubbelen.
  • Verdeel een beetje bloem over de werkplek. Dit zal voorkomen dat het deeg blijft plakken. Verdeel vervolgens het deeg in 8 gelijke porties. Druk het deeg plat zodat het ongeveer 1 cm dik is en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Voorzie voldoende ruimte tussen de broodjes. Het gebruik van 2 bakplaten is aangeraden.
  • Smeer een laagje roomboter op het deeg, bestrijk het met wat water, en bestrooi het met wat sesamzaadjes.
  • Laat het deeg vervolgens nog eens een half uur rijzen voor en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg broodjes in de oven voor zo'n 14 tot 20 minuten.