• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Maak je hamburgers echt ambachtelijk en kies voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes. toegegeven, het vraagt om wat extra tijd en moeite … Maar het resultaat is om je vingers van af te likken. Aarzel niet langer en probeer ons recept zeker eens uit!

Zin in iets nieuw? probeer dan ter vervanging van de hamburgerbroodjes zeker onze portobello burger met avocado.

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram bloem
  • 5 gram instant gist
  • 10 gram kristalsuiker
  • 4 gram zout
  • 1 half ei
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 125 gram lauwwarm water
  • 25 gram roomboter

Instructies

  • Doe de bloem in een diepe kom samen met de gist, suiker en zout. Maak vervolgens een gaatje in het midden en voeg ongeveer de helft van een geklutste ei toe samen met de zonnebloemolie en het water.
  • Kneed gedurende een kwartier tot je één mooi samenhangend geheel krijgt.
  • Pak en kom en doe er 10 ml zonnebloemolie in. Voeg vervolgens het deeg toe en kneed voor 2 minuten samen.
  • Leg een handdoek over het deeg en laat het deeg een uur lang rijzen op een warme plek. Het deeg zal in omvang verdubbelen.
  • Verdeel een beetje bloem over de werkplek. Dit zal voorkomen dat het deeg blijft plakken. Verdeel vervolgens het deeg in 8 gelijke porties. Druk het deeg plat zodat het ongeveer 1 cm dik is en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Voorzie voldoende ruimte tussen de broodjes. Het gebruik van 2 bakplaten is aangeraden.
  • Smeer een laagje roomboter op het deeg, bestrijk het met wat water, en bestrooi het met wat sesamzaadjes.
  • Laat het deeg vervolgens nog eens een half uur rijzen voor en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg broodjes in de oven voor zo'n 14 tot 20 minuten.

Categorieën: Geen categorie Gepubliceerd op

Next Post: Hamburgers met blauwe kaas »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Bloedworstburger met bacon

Bloedworst, black pudding, boudin noir, blutwurst of butifarra negra. In verschillende landen is worst gemaakt met bloed, vet, spek en diverse kruiden gekend. Naast deze basisingrediënten heeft ieder land of regio zijn eigen unieke ingrediënten, recept en zelfs vorm. Zo worden in Nederland bijvoorbeeld vaak uien toegevoegd en zijn er worsten te verkrijgen met een…

Meer Lezen

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke…

Meer Lezen

Kippenburger met pindasaus

Kippenburger met pindasaus maken

Altijd al eens een kippenburger willen maken? Hier combineren we de burger met pindasaus. Pindasaus is oorspronkelijk afkomstig uit de Indische keuken, waar de saus wordt gemaakt van echte pinda’s. In dit recept maken we gebruik van pindakaas, een smeersel dat in Nederland vaak wordt gebruikt, met als resultaat een pindasaus die zeker niet minder…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid