Ter bereiding van de quinoaburger: Kook de quinoa in 100 ml water voor 15 minuten of tot je een wit randje langs de granen ziet.
Plet de bonen en voeg de andere ingrediënten van de burger toe en meng.
Voeg dit geheel toe aan de gekookte quinoa en meng alles goed onder elkaar.
Maak burgers van het quinoamengsel en bak ze op een gematigd vuur voor 4 minuten langs elke kant.
De gegrilde groenten: meng het citroensap met de olijfolie en voeg de look toe. Leg de courgette en paprika in de marinade gedurende een 5-tal minuten.
Haal de groenten uit de marinade en grill ze op een zacht vuur in een pan.
Kruid de gegrilde groenten met peper en zout.
Meng, ter bereiding van de mascarponesaus, de mascarpone, mosterd, paprikapoeder en bieslook door elkaar.
Laat de Saint-nectaire kaas smelten in een anti-aanbakpan op een laag vuur.
Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven als ze goudbruin zien
Stel de hamburger samen: smeer mascarponesaus op de onderste helft van de broodjes, leg daarop de quinoaburger en voeg de gegrilde groenten en gesmolten kaas toe. Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer warm.