½komkommerin lange plakjes geschild met een dunschiller
1handjeslaBijvoorbeeld veldsla, maar kan ook met rucola, of een ander soort sla
blaadjesmuntoptioneel
Instructies
De yoghurtsaus
Meng de griekse yoghurt, de mayonaise en de geperst knoflook. Voeg de peterselie en de bieslook toe en meng onder elkaar.
De lamsburgers
Doe het gehakt in een kom en meng het met de paprikapoeder, komijn en oregano en voeg wat zeezout toe. Pers de knoflook en voeg het toe aan het geheel. Voeg tenslotte het eitje en een handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel in vier ballen en duw ze plat tot hamburgers. Bak ze in een hete pan op een hoog vuur tot ze bruin ziet aan elke kant. Je kan ze ook grillen in een grillpan of op de barbecue.
Samenstellen
Verdeel de saus op de onderste helft van de burgers. Beleg dan met enkele plakjes komkommer. Leg de burgers op de komkommerplakjes en verdeel vervolgens de veldsla over de burgers. Doe eventueel terug wat saus op de sla. Indien gewenst kan je enkele muntblaadjes toevoegen. Dek de broodjes af met de bovenste helften. Serveer direct.