Deze lamsburger doet een beetje denken aan Griekenland door de frisse yoghurtsaus in combinatie met het lamsgehakt. Vul deze zelfgemaakte hamburger eventueel aan met enkele blaadjes munt en waan je eventjes op reis in warmere oorden.
Ben je geen grote fan van lamsvlees? Dan zal onze tonijnburger je zeker wel bekoren!
Lamsburger met yoghurtsaus
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
Het lamsgehakt
- 500 gram lamsgehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 ei
- 1 handje paneermeel
De yogurtsaus
- 2 el mayonaise
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook geperst
- ½ handje bieslook gesnipperd
- ½ handje peterselie fijngehakt
De toppings
- ½ komkommer in lange plakjes geschild met een dunschiller
- 1 handje sla Bijvoorbeeld veldsla, maar kan ook met rucola, of een ander soort sla
- blaadjes munt optioneel
Instructies
De yoghurtsaus
- Meng de griekse yoghurt, de mayonaise en de geperst knoflook. Voeg de peterselie en de bieslook toe en meng onder elkaar.
De lamsburgers
- Doe het gehakt in een kom en meng het met de paprikapoeder, komijn en oregano en voeg wat zeezout toe. Pers de knoflook en voeg het toe aan het geheel. Voeg tenslotte het eitje en een handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar.
- Verdeel het gehaktmengsel in vier ballen en duw ze plat tot hamburgers. Bak ze in een hete pan op een hoog vuur tot ze bruin ziet aan elke kant. Je kan ze ook grillen in een grillpan of op de barbecue.
Samenstellen
- Verdeel de saus op de onderste helft van de burgers. Beleg dan met enkele plakjes komkommer. Leg de burgers op de komkommerplakjes en verdeel vervolgens de veldsla over de burgers. Doe eventueel terug wat saus op de sla. Indien gewenst kan je enkele muntblaadjes toevoegen. Dek de broodjes af met de bovenste helften. Serveer direct.