• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Smaakvolle hamburger met ei

Wie kan er nu niet genieten van een spiegeleitje bij het ontbijt? Maar ook op een hamburger is een eitje niet te versmaden. Geniet van deze hamburger met ei en 4 extra kruiden. Heb je kippen of ken je iemand met kippen? Gebruik dan verse eitjes, deze zijn nog mooier oranje. Zorg dat de dooier nog wat lopend is, voor een nog leukere presentatie!

Ben je eerder een visliefhebber? Probeer dan zeker onze Zalmburger uit!

Smaakvolle hamburger met ei

hamburger met ei
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Servings: 4 hamburgers
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt gehakt van het spierstuk, zonder vet
  • 200 gram Tomme de Savoie
  • 1 ui een rode, in ringen gesneden
  • 1 handje sla jonge sla
  • 1 tomaat in schijven gesneden
  • 4 eieren
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel kervel
  • 1 eetlepel dragon

Instructies

  • Maak 4 ballen van ongeveer 150 gram van het fijngehakt rundvlees. Vorm de ballen tot de hamburgers.
  • Bak de hamburgers bruin in een pan op een hoog vuur of leg ze op de grill. Bak ze per kant 2 minuten en kruid met peper en zout.
  • Verhit een pan en bak de eieren (spiegelei). Verhit de pan voldoende en zet een deksel op de pan. Zo gaart ook de bovenkant van het ei en vermijd je "snotterig" eiwit. Vetstof is optioneel, zonder is gezonder. Snijd de kruiden fijn, en strooi deze al bij aanvang van het bakken over het ei.
  • Grill de broodjes met de snijkant naar boven gedurende ongeveer 1 minuut in de oven.
  • Snijd de Tomme de Savoie in sneetjes en verwarm deze op een laag vuur in een aardewerk schaaltje tot hij zacht en warm is.
  • Smeer cocktailsaus op de bovenste helften van de hamburgerbroodjes. Stapel op de onderste helft het vlees, de zachte kaas, plakjes ui, een paar blaadjes sla, een schijfje tomaat en ten slotte het ei. Zet de bovenste helften op hun plaats en serveer meteen.
« Zo maak je zelf verse mayonaise
Smaakvolle kipburger met Indisch tintje »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Vegetarische falafel burger

Vegetarische hamburger

Deze vegetarische hamburger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet alleen voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het nooit slecht om eens voor vegetarisch te kiezen. De burger zelf wordt gemaakt met quinoa, zwarte bonen en andere smaakmakers. De Franse kaas Saint-Nectaire(*) die we smelten in de pan en...

Meer Lezen

Hamburger met guacamole

Guacamole is al enkele jaren een populaire dip bij de aperitief. Maar ook op burgers past deze groene dip op basis van avocado perfect. Extra smeuïgheid gegarandeerd. Deze dip kan je in de supermarkt kopen maar omdat het zo gemakkelijk is en veel lekkerder raden we aan om het zelf te maken. Volg ons recept...

Meer Lezen

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Zalmburger met verse kruiden

Zalmburger met verse kruiden maken

Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Tip zalm bereiden Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat...

Meer Lezen

Hamburger met scampi

Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid