Wie kan er nu niet genieten van een spiegeleitje bij het ontbijt? Maar ook op een hamburger is een eitje niet te versmaden. Geniet van deze hamburger met ei en 4 extra kruiden. Heb je kippen of ken je iemand met kippen? Gebruik dan verse eitjes, deze zijn nog mooier oranje. Zorg dat de dooier nog wat lopend is, voor een nog leukere presentatie!
Ben je eerder een visliefhebber? Probeer dan zeker onze Zalmburger uit!
Smaakvolle hamburger met ei
Porties: 4 hamburgers
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt gehakt van het spierstuk, zonder vet
- 200 gram Tomme de Savoie
- 1 ui een rode, in ringen gesneden
- 1 handje sla jonge sla
- 1 tomaat in schijven gesneden
- 4 eieren
- 1 snuifje paprikapoeder
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel kervel
- 1 eetlepel dragon
Instructies
- Maak 4 ballen van ongeveer 150 gram van het fijngehakt rundvlees. Vorm de ballen tot de hamburgers.
- Bak de hamburgers bruin in een pan op een hoog vuur of leg ze op de grill. Bak ze per kant 2 minuten en kruid met peper en zout.
- Verhit een pan en bak de eieren (spiegelei). Verhit de pan voldoende en zet een deksel op de pan. Zo gaart ook de bovenkant van het ei en vermijd je "snotterig" eiwit. Vetstof is optioneel, zonder is gezonder. Snijd de kruiden fijn, en strooi deze al bij aanvang van het bakken over het ei.
- Grill de broodjes met de snijkant naar boven gedurende ongeveer 1 minuut in de oven.
- Snijd de Tomme de Savoie in sneetjes en verwarm deze op een laag vuur in een aardewerk schaaltje tot hij zacht en warm is.
- Smeer cocktailsaus op de bovenste helften van de hamburgerbroodjes. Stapel op de onderste helft het vlees, de zachte kaas, plakjes ui, een paar blaadjes sla, een schijfje tomaat en ten slotte het ei. Zet de bovenste helften op hun plaats en serveer meteen.