• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Smaakvolle hamburger met ei

Wie kan er nu niet genieten van een spiegeleitje bij het ontbijt? Maar ook op een hamburger is een eitje niet te versmaden. Geniet van deze hamburger met ei en 4 extra kruiden. Heb je kippen of ken je iemand met kippen? Gebruik dan verse eitjes, deze zijn nog mooier oranje. Zorg dat de dooier nog wat lopend is, voor een nog leukere presentatie!

Ben je eerder een visliefhebber? Probeer dan zeker onze Zalmburger uit!

Smaakvolle hamburger met ei

hamburger met ei
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 hamburgers
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt gehakt van het spierstuk, zonder vet
  • 200 gram Tomme de Savoie
  • 1 ui een rode, in ringen gesneden
  • 1 handje sla jonge sla
  • 1 tomaat in schijven gesneden
  • 4 eieren
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel kervel
  • 1 eetlepel dragon

Instructies

  • Maak 4 ballen van ongeveer 150 gram van het fijngehakt rundvlees. Vorm de ballen tot de hamburgers.
  • Bak de hamburgers bruin in een pan op een hoog vuur of leg ze op de grill. Bak ze per kant 2 minuten en kruid met peper en zout.
  • Verhit een pan en bak de eieren (spiegelei). Verhit de pan voldoende en zet een deksel op de pan. Zo gaart ook de bovenkant van het ei en vermijd je "snotterig" eiwit. Vetstof is optioneel, zonder is gezonder. Snijd de kruiden fijn, en strooi deze al bij aanvang van het bakken over het ei.
  • Grill de broodjes met de snijkant naar boven gedurende ongeveer 1 minuut in de oven.
  • Snijd de Tomme de Savoie in sneetjes en verwarm deze op een laag vuur in een aardewerk schaaltje tot hij zacht en warm is.
  • Smeer cocktailsaus op de bovenste helften van de hamburgerbroodjes. Stapel op de onderste helft het vlees, de zachte kaas, plakjes ui, een paar blaadjes sla, een schijfje tomaat en ten slotte het ei. Zet de bovenste helften op hun plaats en serveer meteen.

Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Zo maak je zelf verse mayonaise
Next Post: Smaakvolle kipburger met Indisch tintje »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen

Rozijnen is iets waar je niet direct aan denkt bij het samenstellen van een hamburger. En toch kan het! Deze blauwe rozijnen zorgen voor een verrassende zoete toets aan je hamburger en bovendien ziet het er leuk uit. Deze hamburger vraagt bijna geen voorbereidingswerk en is heel snel klaar! Neem 5 minuutjes extra de tijd…

Meer Lezen

zomerse visburger

Zomerse visburger maken

Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen. Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit. Je kan…

Meer Lezen

Hamburger met scampi

Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid