• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de onion rings

  • 2 grote uien witte
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren enkel de eierdooiers en het eiwit van 1 ei
  • 1 el olie
  • 150 gram melk
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 4-6 el barbecuesaus uit een potje of zelfgemaakt

Instructies

Voor de uiringen

  • Snijd de uien in ringen van ongeveer 1 cm dik.
  • Zeef de bloem in een kom en voeg een mespunt zout toe aan de bloem.
  • Maak een kuiltje in het midden en doe hier de eierdooiers en de olie in.
  • Meng het geheel met een klopper en voeg geleidelijk aan de melk toe tot een glad geheel ontstaat.
  • Laat 30 minuten rusten.

In de wachttijd

  • In de wachttijd kan je de barbecuesaus maken. Indien je de saus uit een potje gebruikt kan je deze stap uiteraard overslaan. Maak de saus zoals beschreven in het recept.
  • Je kan ook het gehakt al in ballen van 150 gram verdelen en er hamburgers van maken.
  • Zijn de 30 minuten bijna om? Verwarm dan de frituur voor op 180 graden.
  • Klop in een apart potje het eiwit stijf en spatel het dan voorzichtig door het deeg.
  • Haal de ringen door het beslag en frituur ze voor 3 à 4 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Terwijl de ringen in de frituur zitten kan je het vlees beginnen bakken. Beiden zullen dan ongeveer gelijktijdig klaar zijn. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout. Leg tenslotte een plakje cheddarkaas op de hamburgers tot het smelt.

Samenstellen

  • Smeer wat barbecuesaus op de onderste helften van de broodjes. Beleg ze met het vlees en de gesmolten kaas. Voeg terug een laagje barbecuesaus toe en eindig met enkele onion rings. Dek af met de bovenste helft en serveer meteen.

Notities

Geen tijd maar wel zin in deze hamburger? Crispy onionrings kan je ook in diepvries kopen.
 
« Hamburger met scampi
Kipburger Hawaï »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Als visliefhebber staat deze tonijnburger met verse tartaarsaus op jouw lijf geschreven. Tonijn is een oceaanvis uit de familie van de makrelen en komt vaak voor in tropische en gematigde oceanen. Er bestaan verschillende soorten tonijn. Wij kennen het vooral uit blik, maar ook vers wordt de tonijn gegeten. Verse tonijn is het lekkerste rauw...

Meer Lezen

Zalmburger met verse kruiden

Zalmburger met verse kruiden maken

Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Tip zalm bereiden Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat...

Meer Lezen

Hamburger met bacon en avocado

Hamburger met bacon en avocado

Geen zin in een klassieke cheeseburger met bacon? Altijd al eens avocado willen verwerken in je hamburger? Zin in iets gezond bij je burger? Wat je motivatie ook is, met dit recept zet je een heerlijke en niet alledaagse hamburger op tafel! Een burger van versgemalen rundvlees, knapperige bacon en een frisse avocadosaus. Neem een...

Meer Lezen

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse...

Meer Lezen

Lamsburger met yoghurtsaus

Lamsburger met yoghurtsaus

Deze lamsburger doet een beetje denken aan Griekenland door de frisse yoghurtsaus in combinatie met het lamsgehakt. Vul deze zelfgemaakte hamburger eventueel aan met enkele blaadjes munt en waan je eventjes op reis in warmere oorden. Ben je geen grote fan van lamsvlees? Dan zal onze tonijnburger je zeker wel bekoren!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid