• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met scampi

Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.

Hamburger met scampi's

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • sla gemengde, jonge, krulsla, of welke sla je verkiest
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de saus

  • 100 gram mascarpone
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 6 takjes bieslook fijngeknipt

Voor de scampi's

  • 16 scampi's ontdooid
  • 1 teen knoflook
  • een klein handje peterselie fijngehakt
  • peper
  • zout

Instructies

De saus

  • Meng de mascarpone, de mosterd en het paprikapoeder. Voeg dan de fijngeknipte bieslook toe.

De scampi’s

  • Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit. Heb je gepelde scampi’s, kan je deze stap uiteraard overslaan.
  • Kruid de scampi’s met peper en zout.
  • Verwijder het binnenste uit de look en hak fijn
  • Smelt een klontje boter in een pan en voeg de look toe. Bak de scampi’s een halve minuut aan beide kanten. Doe de scampi’s in een potje en roer de fijngehakte peterselie erdoor.

Het vlees

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot zo voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.

Samenstellen

  • Voorzie de onderste helften met enkele blaadjes sla en de hamburgers. Smeer dan wat saus over de burgers en voeg vier scampi's toe per hamburger. Werk af met nog een blaadje sla en dek de burgers af met de bovenste helften. Serveer meteen.

Tags: scampi Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus
Next Post: Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken. Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om…

Meer Lezen

Gegrilde maïskolven

Laat het weer het toe? Leg dan eens maïskolven op de barbecue. Het is heel eenvoudig te bereiden en lekker om bij je hamburgers te serveren.

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel…  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid