Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.
Hamburger met scampi's
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- sla gemengde, jonge, krulsla, of welke sla je verkiest
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Voor de saus
- 100 gram mascarpone
- 1 tl mosterd
- ½ tl paprikapoeder
- 6 takjes bieslook fijngeknipt
Voor de scampi's
- 16 scampi's ontdooid
- 1 teen knoflook
- een klein handje peterselie fijngehakt
- peper
- zout
Instructies
De saus
- Meng de mascarpone, de mosterd en het paprikapoeder. Voeg dan de fijngeknipte bieslook toe.
De scampi’s
- Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit. Heb je gepelde scampi’s, kan je deze stap uiteraard overslaan.
- Kruid de scampi’s met peper en zout.
- Verwijder het binnenste uit de look en hak fijn
- Smelt een klontje boter in een pan en voeg de look toe. Bak de scampi’s een halve minuut aan beide kanten. Doe de scampi’s in een potje en roer de fijngehakte peterselie erdoor.
Het vlees
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot zo voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
Samenstellen
- Voorzie de onderste helften met enkele blaadjes sla en de hamburgers. Smeer dan wat saus over de burgers en voeg vier scampi's toe per hamburger. Werk af met nog een blaadje sla en dek de burgers af met de bovenste helften. Serveer meteen.