• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Frietjes van zoete aardappel

De perfecte frietjes van zoete aardappel: Zacht van binnen, crunchy vanbuiten. Door een simpele truc maak je jouw zoete aardappelfrietjes extra krokant. Een aanrader als bijgerecht voor een van onze hamburgers!

De zoete-aardappelfrietjes gaan lekker samen met onze pittige variant op mayonaise.

Ben je meer fan van de gewone aardappel? Dan raden we jou dit recept voor het maken van echte verse Belgische frietjes aan.

Zoete aardappelfrieten

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 el maizena
  • 1/2 tl zout
  • 3 el olie een neutrale, plantaardige olie.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snij hem in frietjes. Verkies je zoete-aardappel in de schil, dan is het voldoende hem te spoelen.
  • Doe de frietjes in een kom en voeg het zout en de maizena toe. Roer om tot de frieten met een laagje bedekt zijn.
  • Besprenkel met olie en roer opnieuw om.
  • Verdeel de frietjes op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. Steek de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten. Draai de frietjes om na 10 minuten. Zet op het einde de oven even op grillstand.
  • Serveer de frietjes als bijgerecht van je hamburger.

Tags: sweet potatoe, zoete aardappel Categorieën: bijgerechten, Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Crispy onion rings
Next Post: Zelf ketchup maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

zomerse visburger

Zomerse visburger maken

Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen. Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit. Je kan…

Meer Lezen

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Als visliefhebber staat deze tonijnburger met verse tartaarsaus op jouw lijf geschreven. Tonijn is een oceaanvis uit de familie van de makrelen en komt vaak voor in tropische en gematigde oceanen. Er bestaan verschillende soorten tonijn. Wij kennen het vooral uit blik, maar ook vers wordt de tonijn gegeten. Verse tonijn is het lekkerste rauw…

Meer Lezen

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken. Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid