Til je hamburgers naar een hoger niveau en vervang de neutrale mayonaise eens door deze zoet-pittige variant. Mayonaise maken hoeft niet moeilijk te zijn, volg de stappen of het filmpje onderaan deze pagina en merk op hoe snel en gemakkelijk je een mayonaise kan maken. Door enkele ingrediënten toe te voegen heb je in een handomdraai een mayonaise die zowel zoet als pittig is. Je kan deze zoet-pittige variant op verschillende hamburgers gebruiken. Wij gebruikten hem bijvoorbeeld op de kalfsburger met aubergine.
Mayonaise maar dan pittig
Porties: 0
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ei enkel de eierdooier
- 1 el mosterd
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 tl karamelstroop
- Enkele druppels tabasco naar smaak
- Enkele druppels sherryazijn
Instructies
- Maak mayonaise door de eierdooier los te kloppen en de mosterd er door te roeren. Voeg peper en zout toe.
- Voeg beetje bij beetje olie toe en blijf kloppen tot je mayonaise bekomt (*).
- We krikken de mayonaise eenvoudig op door sherryazijn en enkele druppels tabasco toe te voegen. De hoeveelheid van de tabasco kan je bepalen naar smaak. Je kan zo pikant gaan als je zelf wil.
- Voeg tenslotte de karamelstroop toe, dit zal de mayonaise een zoete tint geven. Ook hier kan je in spelen naar smaak.
- Serveer de mayonaise op gelijk welke hamburger en til ze naar een hoger niveau!
Notities
(*) Je kan het jezelf ook gemakkelijk maken door de eierdooier en de mosterd in een hoge maatbeker te doen. Voeg peper zout en een scheut azijn toe. Zet je staafmixer in de maatbeker en voeg dan pas de olie toe. Zet je staafmixer aan en laat eerst het onderste deel mixen. Ga dan naar boven met de staafmixer zodat de ingrediënten rustig onder elkaar kunnen mengen. Zo krijg je in een handomdraai en met veel minder lastig armwerk een mayonaise.
Je kan hier ook een filmpje bekijken vanaf 1min30 waar het duidelijk wordt uitgelegd.