• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zelf zoet-pittige mayonaise maken

Til je hamburgers naar een hoger niveau en vervang de neutrale mayonaise eens door deze zoet-pittige variant. Mayonaise maken hoeft niet moeilijk te zijn, volg de stappen of het filmpje onderaan deze pagina en merk op hoe snel en gemakkelijk je een mayonaise kan maken. Door enkele ingrediënten toe te voegen heb je in een handomdraai een mayonaise die zowel zoet als pittig is. Je kan deze zoet-pittige variant op verschillende hamburgers gebruiken. Wij gebruikten hem bijvoorbeeld op de kalfsburger met aubergine.

Mayonaise maar dan pittig

Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 2 minuten minuten
Totale tijd: 2 minuten minuten
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei enkel de eierdooier
  • 1 el mosterd
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl karamelstroop
  • Enkele druppels tabasco naar smaak
  • Enkele druppels sherryazijn

Instructies

  • Maak mayonaise door de eierdooier los te kloppen en de mosterd er door te roeren. Voeg peper en zout toe.
  • Voeg beetje bij beetje olie toe en blijf kloppen tot je mayonaise bekomt (*).
  • We krikken de mayonaise eenvoudig op door sherryazijn en enkele druppels tabasco toe te voegen. De hoeveelheid van de tabasco kan je bepalen naar smaak. Je kan zo pikant gaan als je zelf wil.
  • Voeg tenslotte de karamelstroop toe, dit zal de mayonaise een zoete tint geven. Ook hier kan je in spelen naar smaak.
  • Serveer de mayonaise op gelijk welke hamburger en til ze naar een hoger niveau!

Notities

(*) Je kan het jezelf ook gemakkelijk maken door de eierdooier en de mosterd in een hoge maatbeker te doen. Voeg peper zout en een scheut azijn toe. Zet je staafmixer in de maatbeker en voeg dan pas de olie toe. Zet je staafmixer aan en laat eerst het onderste deel mixen. Ga dan naar boven met de staafmixer zodat de ingrediënten rustig onder elkaar kunnen mengen. Zo krijg je in een handomdraai en met veel minder lastig armwerk een mayonaise.
Je kan hier ook een filmpje bekijken vanaf 1min30 waar het duidelijk wordt uitgelegd.
« Kalfsburger met aubergine
Vegetarische hamburger »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

zelfgemaakte ketchup

Zelf ketchup maken

Ketchup, een klassieker onder de sauzen. Het wordt meestal gewoon aangekocht in de supermarkt, maar wist je dat je ketchup ook gemakkelijk zelf kan maken? Het vraagt alleen wat tijd, dus wil je het op je hamburger gebruiken, begin er dan vooraf aan. Ben je meer fan van mayonaise? Ook dat kan je zelf vers...

Meer Lezen

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi's en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel...  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete...

Meer Lezen

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse...

Meer Lezen

Kippenburger met pindasaus

Kippenburger met pindasaus maken

Ook op een hamburger kan je pindasaus perfect gebruiken. Op deze zelfgemaakte kipburger komt ze helemaal tot haar recht.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid