• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zelf zoet-pittige mayonaise maken

Til je hamburgers naar een hoger niveau en vervang de neutrale mayonaise eens door deze zoet-pittige variant. Mayonaise maken hoeft niet moeilijk te zijn, volg de stappen of het filmpje onderaan deze pagina en merk op hoe snel en gemakkelijk je een mayonaise kan maken. Door enkele ingrediënten toe te voegen heb je in een handomdraai een mayonaise die zowel zoet als pittig is. Je kan deze zoet-pittige variant op verschillende hamburgers gebruiken. Wij gebruikten hem bijvoorbeeld op de kalfsburger met aubergine.

Mayonaise maar dan pittig

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 2 min
Totale tijd 2 min
Gang Sauzen

Ingrediënten
  

  • 1 ei enkel de eierdooier
  • 1 el mosterd
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl karamelstroop
  • Enkele druppels tabasco naar smaak
  • Enkele druppels sherryazijn

Instructies
 

  • Maak mayonaise door de eierdooier los te kloppen en de mosterd er door te roeren. Voeg peper en zout toe.
  • Voeg beetje bij beetje olie toe en blijf kloppen tot je mayonaise bekomt (*).
  • We krikken de mayonaise eenvoudig op door sherryazijn en enkele druppels tabasco toe te voegen. De hoeveelheid van de tabasco kan je bepalen naar smaak. Je kan zo pikant gaan als je zelf wil.
  • Voeg tenslotte de karamelstroop toe, dit zal de mayonaise een zoete tint geven. Ook hier kan je in spelen naar smaak.
  • Serveer de mayonaise op gelijk welke hamburger en til ze naar een hoger niveau!

Notities

(*) Je kan het jezelf ook gemakkelijk maken door de eierdooier en de mosterd in een hoge maatbeker te doen. Voeg peper zout en een scheut azijn toe. Zet je staafmixer in de maatbeker en voeg dan pas de olie toe. Zet je staafmixer aan en laat eerst het onderste deel mixen. Ga dan naar boven met de staafmixer zodat de ingrediënten rustig onder elkaar kunnen mengen. Zo krijg je in een handomdraai en met veel minder lastig armwerk een mayonaise.
Je kan hier ook een filmpje bekijken vanaf 1min30 waar het duidelijk wordt uitgelegd.

Tags: mayonaise Categorieën: Hamburgergarnituren & Sauzen Gepubliceerd op

Previous Post: « Kalfsburger met aubergine
Next Post: Vegetarische hamburger »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is…

Meer Lezen

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas

Dit is een heerlijke hamburger op basis van ham, kaas en ananas. Door de klassieke hamburger aan te vullen met enkele ingrediënten creëren we een heel nieuwe ervaring in de mond. Houd je niet van vlees? Probeer een van onze vegan alternatieven: de portobello burger met avocado! (*) Gebakken uitjes kan je kopen in de…

Meer Lezen

Zoete aardappelburger met radijs

Zoete aardappelburger met radijs

De zoete aardappelburger met radijs is de perfecte burger voor de vegetariërs onder ons. De zoete aardappel is, ondanks de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. Het behoort tot de familie van de wortelen en is daardoor een gezonde variant van de aardappel. De zoete smaak in combinatie met de radijzen en yoghurtsaus…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid