Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla.
Vegan tofu burger met Aziatische toets
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de tofu
- 400 gram tofu
- een flinke scheut olijfolie
- 1 tl look poeder
- ½ tl zout
- een vleugje dille optioneel
Voor de saus
- 4 el yoghurt Gewone yoghurt of kokosyoghurt kan ook
- 1 tl sambal oelek
Toppings
- 1 zakje gemengde wokgroenten
- sla 4 slablaadjes
- 1 tomaat in schijfjes
- een klein handjevol koriander blaadjes
- een flinke scheut zonnebloemolie
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Instructies
De tofu en wokgroentjes
- Giet de tofu af en dep hem droog. Snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Kruid de tofu met de lookpoeder, het zout en de dille. Leg ze in een schaal en overgiet ze met olijfolie. Laat de tofu hierin 15 tot 30 minuten rusten.
- Als de tofuplakjes bijna klaar zijn, roerbak de wokgroentjes in een (wok)pan met een flinke scheut zonnebloemolie. Bak de groentjes tot ze knapperig zijn doe ze dan in een potje apart.
- Voeg nog een scheutje zonnebloemolie toe aan de pan. Gril de plakjes aan elke kant 3 minuten, of tot ze bruin kleuren.
De saus
- Meng de yoghurt met de sambal oelek.
Samenstellen
- Smeer een laagje yoghurtsaus op beide helften van de hamburgerbroodjes. Voorzie de hamburgers met een blaadje sla, de tofuplakjes, een schijfje tomaat en de wokgroentjes. Dek de burger af met de bovenste helft en serveer meteen.
Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats van gewone yoghurt. De kokossmaak past perfect bij de Aziatische toets van deze burger. Als je kokosyoghurt gebruikt en toch ook pittigheid wilt, is het lekkerder om de sambal oelek door de wokgroentjes te mengen in plaats van door de kokosyoghurt.