• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets

Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla.

Vegan tofu burger met Aziatische toets

Vegan tofu burger met Aziatische toets
Gang: Hamburgers
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de tofu

  • 400 gram tofu
  • een flinke scheut olijfolie
  • 1 tl look poeder
  • 1/2 tl zout
  • een vleugje dille optioneel

Voor de saus

  • 4 el yoghurt Gewone yoghurt of kokosyoghurt kan ook
  • 1 tl sambal oelek

Toppings

  • 1 zakje gemengde wokgroenten
  • sla 4 slablaadjes
  • 1 tomaat in schijfjes
  • een klein handjevol koriander blaadjes
  • een flinke scheut zonnebloemolie
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

De tofu en wokgroentjes

  • Giet de tofu af en dep hem droog. Snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Kruid de tofu met de lookpoeder, het zout en de dille. Leg ze in een schaal en overgiet ze met olijfolie. Laat de tofu hierin 15 tot 30 minuten rusten.
  • Als de tofuplakjes bijna klaar zijn, roerbak de wokgroentjes in een (wok)pan met een flinke scheut zonnebloemolie. Bak de groentjes tot ze knapperig zijn doe ze dan in een potje apart.
  • Voeg nog een scheutje zonnebloemolie toe aan de pan. Gril de plakjes aan elke kant 3 minuten, of tot ze bruin kleuren.

De saus

  • Meng de yoghurt met de sambal oelek.

Samenstellen

  • Smeer een laagje yoghurtsaus op beide helften van de hamburgerbroodjes. Voorzie de hamburgers met een blaadje sla, de tofuplakjes, een schijfje tomaat en de wokgroentjes. Dek de burger af met de bovenste helft en serveer meteen.

Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats van gewone yoghurt. De kokossmaak past perfect bij de Aziatische toets van deze burger. Als je kokosyoghurt gebruikt en toch ook pittigheid wilt, is het lekkerder om de sambal oelek door de wokgroentjes te mengen in plaats van door de kokosyoghurt.

Tags: aziatisch, tofu, vegan, vegetarisch Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Smaakvolle kipburger met Indisch tintje
Next Post: De klassieke hamburger, simpel maar lekker »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger! Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frieten.

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

Bloedworstburger met bacon

Bloedworst, black pudding, boudin noir, blutwurst of butifarra negra. In verschillende landen is worst gemaakt met bloed, vet, spek en diverse kruiden gekend. Naast deze basisingrediënten heeft ieder land of regio zijn eigen unieke ingrediënten, recept en zelfs vorm. Zo worden in Nederland bijvoorbeeld vaak uien toegevoegd en zijn er worsten te verkrijgen met een…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid