• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Bacon burger met gepocheerd ei

Onze bacon burger verschilt sterk van de gekende hamburger met bacon populair bij de Amerikanen. Vaak wordt het gegeten als topping op het hamburgervlees, maar hier houden we het bij de bacon op zich en voegen we een gepocheerd ei toe. Toch liever met extra vlees? Maak dan een klassieke hamburger via ons recept en voeg dan de gebakken bacon toe.

Bacon burger met gepocheerd ei

Bacon burger met gepocheerd ei
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 reepjes bacon Op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 2 handjesvol rucola
  • 4 el mayonaise Uit een potje of verse, zie recept
  • 4 hamburgerbroodjes

Voor het gepocheerd ei

  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 l water
  • goede scheut witte azijn

Instructies

Voor de bacon

  • Neem een grote pan en leg het vol met de baconreepjes. Herhaal deze stap tot alle bacon is gebakken. Zet de pan op middelhoog vuur en laat de bacon warm worden samen met de pan. Als ze begint de krullen, draai de bacon om. Bak de bacon voor zo'n 7-8 minuten tot het knapperig is. Zet een bord met een stuk keukenpapier klaar. Laat de bacon om het papier uitlekken.

Voor de gepocheerde eitjes

  • Neem een hoge pot als je dat liggen hebt en vul het met het water en azijn tot je de azijn lichtjes kan proeven. De azijn zorgt ervoor dat het ei stolt. Breng aan de kook.
  • Breek ondertussen de eitjes in 4 aparte kommetjes.
  • Draai het vuur uit en roer met een lepel in de pot tot een draaikolk ontstaat.
  • Laat een eitje uit het kommetje glijden middenin de draaikolk.
  • Blijf dan langzaam roeren met de lepel maar raak het ei niet aan.
  • Na 2-3 minuten heb je een perfect gepocheerd eitje.Je kan meerdere eieren tegelijk pocheren, maar één voor één is iets gemakkelijker.

Samenstellen

  • Smeer op de onderste helft van de broodjes een laagje mayonnaise. Voorzie de broodjes daarna van rucola, 2 reepjes bacon, het gepocheerd eitje en dan nog 2 reepjes bacon. Dek de broodjes af met de bovenste helften en serveer meteen.
« De klassieke hamburger, simpel maar lekker
De gekarameliseerde ui »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Vegan tofu burger met Aziatische toets

Heerlijke vegan tofu burger met Aziatische toets

Deze tofu burger is perfect voor veganisten en geeft bovendien een Aziatische toets door de wokgroenten. Veganist, vegetarisch of alleseter? Iedereen kan van deze smaakvolle hamburger genieten. Als je geen fan bent van Aziatisch, dan kan je de wokgroenten weglaten en vervangen door bijvoorbeeld gemengde rauwe groentjes of koolsla. Vegans kunnen kokosyoghurt gebruiken in plaats...

Meer Lezen

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept...

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is...

Meer Lezen

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie. Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges. TIP:...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid