• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie.

Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges.

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Gang: Hamburgers
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram rosbief
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • sla Gemengde, jonge, krulsla... Op basis van eigen voorkeur te bepalen.

Voor de erwtenpuree

  • 1 blik erwten
  • 4 takjes munt
  • 2 el Griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Instructies

Maak de erwtenpuree

  • Doe de erwten, munt, yoghurt, peper en zout in een keukenmachine en mix tot je een puree bekomt.

Voor de rosbief

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een klontje boter in een pan en verhit. Kruid de rosbief goed af met peper en zout en doe in de pan. Schroei het vlees aan alle kanten dicht.
  • Doe vervolgens het stuk vlees in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 à 15 minuten. Het is de bedoeling dat de binnenkant nog mooi roze is. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en draai het om. Laat 15 minuten rusten.
  • Bereid ondertussen het hamburgervlees.

Voor het hamburgervlees

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide kanten tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Is de rosbief ondertussen klaar? Snijd ze dan in mooie fijne schellen. Gebruik hiervoor een scherp mes.

Beleg de hamburgers

  • Voorzie beide helften van de broojes van een laagje erwtenpuree. Leg daarop een blaadje sla, het hamburgervlees en 2 tot 3 lapjes rosbiefvlees. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Meteen serveren.

TIP: Door het rosbief vlees om te draaien en te laten rusten, zullen de sappen van het vlees zich verdelen en krijg je een mooi egaal gebakken stuk vlees.

« Zo maak je verse frieten
Zelf potato wedges maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger. Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

Pittige hamburger in Japanse stijl

In Japan gebruiken ze vaak paksoi, gember en sojasaus in hun keuken. En dat zijn exact de ingrediënten die we ook bij deze burger zullen toepassen, vandaar de “Japanse stijl”. Het hoeft niet altijd sushi of noedels te zijn. Combineer de typisch Japanse ingrediënten met een lekkere hamburger en je krijgt het beste van beide...

Meer Lezen

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Pulled pork burger met rode kool

Pulled pork burger met rode kool

Wist je dat de pulled pork burger met koolsla een specialiteit is in Amerika? In de Zuidelijke staten, Tennessee en North Carolina, maken ze hun hamburgers al jaren op deze manier klaar. Het neemt best veel tijd in beslag (denk: 7-8 uur). Het vlees moet namelijk lang braden om zo de juiste, zachte consistentie te...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid