Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie.
Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges.
Hamburger met rosbief en erwtenpuree
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram rosbief
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- sla Gemengde, jonge, krulsla... Op basis van eigen voorkeur te bepalen.
Voor de erwtenpuree
- 1 blik erwten
- 4 takjes munt
- 2 el Griekse yoghurt
- peper
- zout
Instructies
Maak de erwtenpuree
- Doe de erwten, munt, yoghurt, peper en zout in een keukenmachine en mix tot je een puree bekomt.
Voor de rosbief
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een klontje boter in een pan en verhit. Kruid de rosbief goed af met peper en zout en doe in de pan. Schroei het vlees aan alle kanten dicht.
- Doe vervolgens het stuk vlees in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 à 15 minuten. Het is de bedoeling dat de binnenkant nog mooi roze is. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en draai het om. Laat 15 minuten rusten.
- Bereid ondertussen het hamburgervlees.
Voor het hamburgervlees
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide kanten tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
- Is de rosbief ondertussen klaar? Snijd ze dan in mooie fijne schellen. Gebruik hiervoor een scherp mes.
Beleg de hamburgers
- Voorzie beide helften van de broojes van een laagje erwtenpuree. Leg daarop een blaadje sla, het hamburgervlees en 2 tot 3 lapjes rosbiefvlees. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Meteen serveren.
TIP: Door het rosbief vlees om te draaien en te laten rusten, zullen de sappen van het vlees zich verdelen en krijg je een mooi egaal gebakken stuk vlees.