Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken!
Ben je geen grote fan van portobello's? Probeer dan zeker onze tofu burger uit!
Indien voorkeur voor traditionele mayonaise kan je terecht bij dit recept.
Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Ingredients
Guacamole
- 2 avocado's
- 1 goeie scheut olijfolie
- 1 limoen sap
- peper
- zout
- cayennepeper naar smaak
Vegan kaassaus
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 120 gram cashewnoten in water laten weken gedurende 1 nacht
- 200 ml water
- 1 citroen sap
- 1 el tahin
- 1 el mosterd
- 2 el gistvlokken (*)
- peper
- zout
- nootmuskaat naar smaak
- 8 portobello's
- 1 handvol spinazie
- 1 handvol rucola
- 1 tomaat in schijven gesneden
Instructions
- Maak de guacamole: Plet de avocado. Voeg de olijfolie en het sap van de limoen toe. Kruid met peper, zout en een snuf cayennepeper voor wat pit.
- Maak de vegan kaassaus: fruit de ui en de knoflook in een pan. Spoel de geweekte cashewnoten. Doe de cashewnoten in een pot of kom. Voeg het water toe en mix met een staafmixer tot je een vloeibaar geheel krijgt. Voeg de gefruite ui en knoflook toe samen met de andere ingrediënten. Mix tot je één mooi geheel krijgt.
- Haal het harde steeltje uit de portobello's. Bestrijk ze met wat olijfolie. Bak de portobello's in een pan met wat olijfolie. Draai ze om. De portobello's zijn klaar als je erdoor kan prikken.
- Voorzie de onderste helften van de portobello's met een flinke laag guacamole. Beleg dan met een schijf tomaat en gevolgd met een laagje vegan kaassaus. Werk af met wat spinazie en rucola en dek af met de bovenste helften.
Tips:
Voor dit recept is het goed om de cashewnoten een nachtje te laten weken in water, zo zijn ze zachter en kun je ze makkelijker mixen. Houd hier dus rekening mee.
Als vleesliefhebber kun je deze portobello's ook maken met hamburgers op basis van gemengd gehakt en traditionele mayonaise.
Je kunt de portobello's ook in de oven klaarmaken. Verwarm de oven dan voor op 200 graden en haal de steeltjes uit de portobello's. De steeltjes kun je fijnhakken en mee in de oven verwarmen. Bestrijk de portobello's met olijfolie en leg ze omgekeerd in een ovenschaal met een beetje water. Bak ze 15 minuten gaar.