• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Avocado burger met zalm en groene groenten

Deze avocado burger volgt volledig de trend om gezonder te eten. Sommigen wijken niet graag af van een klassieke hamburger die bestaat uit brood en vlees. Wie wat avontuurlijker aangelegd is, staat misschien open voor een nieuwe variant zoals deze. Voor avocado-liefhebbers is het in elk geval een must.

Je kunt het serveren als origineel voorgerechtje, en bovendien kun je hem ook vegetarisch of vegan maken. Onderaan kun je lezen hoe je dat doet. Zwaar op de maag zal hij alleszins niet liggen, deze avocado burger is een geschenk voor het lichaam. Bovendien is hij zo klaar, binnen enkele ogenblikken tover je hem op je bord.

Zet je je tanden liever in een traditionele burger? Dan is dit zeker een aanrader!

Avocado burger met zalm en groene groenten

Avocado burger met zalm en groene groenten
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 5 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 avocado's
  • 4 lapjes zalm gerookte
  • 1 ui een rode, in ringen gesneden
  • ½ komkommer in plakken geschild met een dunschiller
  • 1 handjevol spinazie
  • enkele blaadjes koriander
  • sesamzaadjes als afwerking

Instructies

  • Snijd de avocado in twee. Klief een scherp mens in één ruk in de pit van de avocado. Verwijder de pit met behulp van een draaibeweging. De pit zou zou vast moeten blijven zitten aan je mes.
  • Haal voorzichtig de halve avocado uit zijn schil. Gebruik hiervoor een lepel. Omdat de avocado de burgers vormen is het belangrijk dat je dit voorzichtig doet om een mooi resultaat te krijgen. Doe dit voor alle helften.
  • Nu heb je 8 halve avocado's. Besprenkel ze allemaal met citroensap. Dit doen we niet enkel voor de smaak, maar ook voor de kleur. De avocado's zullen minder snel gaan bruinen.
  • Nu moeten we enkel nog de rest van de ingrediënten toevoegen. Beleg de onderste helften met wat spinazie, rode ui ringen, een plakje zalm, een tweetal schillen komkommer en nog wat spinazie. Voeg enkele blaadjes koriander toe.
  • Kruid met peper en zout (de zalm heeft ook al een zoute smaak, dus overdrijf hier niet in). Bedek met de bovenste helft en besprenkel deze met de sesamzaadjes om het 'hamburgereffect' te krijgen.
  • Serveer meteen en geniet van deze gezonde hamburger.

TIPS

Kies voor Avocado's die rijp genoeg zijn, zodat je hen gemakkelijk uit de schil kan halen. Let er wel op dat je niet overrijpe avocado's gebruikt, want dat zorgt voor een papperige structuur. Idealiter kun je er een beetje in knijpen met je vingers.

Het is belangrijk om dit gerechtje net voor het serveren klaar te maken om te vermijden dat de avocado's bruin gaan kleuren. We doen er wel wat citroensap op, maar dit is niet voldoende om de frisse groene kleur van de avocado volledig te vrijwaren. Als je goed voorbereid bent (komkommer geschild, koriander blaadjes geplukt, en andere ingrediënten staan klaar), gaat de bereiding snel.

Ben je toch een vleeseter, verwijder dan de zalm en eet deze 'groentebal' samen met een stuk vlees naar keuze.

Je kunt er ook wat rijst bij eten voor een volwaardige maaltijd.

Vegetarisch of vegan? Haal de zalm eruit en voeg wat feta (vegetarisch) of tofu (vegan + vegetarisch) toe.

« Portobello burger met avocado en "kaassaus"
De groene hamburger »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Aardappelsalade

Deze aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van onze burgers. Hij is makkelijk te bereiden en lekker van smaak. Gaat jouw voorkeur toch eerder uit naar frietjes bij de hamburger? Maak ze dan zeker zelf! Hier vind je het recept voor echte verse Belgische frietjes.

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen

Rozijnen is iets waar je niet direct aan denkt bij het samenstellen van een hamburger. En toch kan het! Deze blauwe rozijnen zorgen voor een verrassende zoete toets aan je hamburger en bovendien ziet het er leuk uit. Deze hamburger vraagt bijna geen voorbereidingswerk en is heel snel klaar! Neem 5 minuutjes extra de tijd...

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is...

Meer Lezen

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid