• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel...  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete kiemgroenten voor een heerlijk smakenpalet. Dit in combinatie met een lekkere rundshamburger, gesmolten kaas, en frisse komkommer zorgt ervoor dat deze hamburger je doet watertanden. Tijd om eraan te beginnen!

Neem nog 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse frietjes en mayonaise.

Groene hamburger met champignons, pesto en kiemgroenten

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 1 tomaat in dunne schijven gesneden
  • 4 plakken kaas naar keuze
  • 500 gram champignons voorgesneden in schijfjes of zelf snijden
  • 1 goede scheut room halfvolle of volle
  • 1 goede scheut pasata
  • italiaanse kruidenmix
  • chilipoeder
  • 1 handvol kiemgroenten van groene erwten
  • ½ komkommer in schijven gesneden
  • 4 tal el pesto
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Maak de saus: bak de champignons in boter tot ze een beetje bruin kleuren.
  • Voeg dan wat pasata toe en laat samen pruttelen. Voeg een goeie scheut room toe en meng het sausje tot het een oranje kleur krijgt.
  • Kruid de saus met peper, zout, italiaanse kruiden en flink wat chilipoeder. We maken er een pittig sausje van. Zet opzij en dek af zodat het warm blijft.
  • Verdeel het gehakt in vier en rol ze tot bollen. Duw ze vervolgens plat tot hamburgers. Zorg ervoor dat de hamburgers ongeveer 1 - 1,5 cm dik zijn. Kruid goed met peper en zout (*).
  • Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn.
  • Doe een plakje kaas op de hamburger en dek de pan af met een deksel. Zo kan de kaas sneller smelten.
  • Stel de hamburger samen: begin met een laagje pesto op de bovenste helften van de hamburgerbroodjes.
  • Voorzie dan de onderste helften van de hamburgers van een laagje champignonsaus en enkele frisse komkommers.
  • Beleg vervolgens met de hamburgers met kaas en dan de pittige champignons.
  • Werk af met de erwtenscheuten en dek af met de bovenste helften. Klaar om te serveren.

Notities

(*) Dit is een basishamburger. Je kan de burger zelf iets smaakvoller en pittiger maken door bij het rauw gehakt een ei, panco, cayennepeper en paprikapoeder toevoegen. Dit geheel kneed je en hier maak je hamburgers van.
 
TIPS
De groene hamburgerbroodjes zien er leuk uit maar zijn geen vereiste. Doordat ze nog niet heel populair zijn, vind je ze niet gemakkelijk terug in de supermarkten. Wel kan je ze online terugvinden maar dan moet je ze vaak in grote hoeveelheden bestellen (bv. per 45 stuks), zoals op deze website.
Het is mogelijk om zelf hamburgerbroodjes groen te kleuren. Dat wordt vaak gedaan met spirulina, een soort alg dat zorgt voor een groene kleur. Het vergt veel tijd als je het zelf wil doen, maar als je toch eens wil proberen, wordt het hier stap voor stap uitgelegd.
« Avocado burger met zalm en groene groenten
Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje

Geniet van een stevige hamburger met een Indisch tintje. Heerlijk gekruide kip met tandoorisaus en een mangochutney. Met deze burger maak je indruk op elk feestje!

Zelf zalmburger met rode biet maken

Win-win. Deze zalmburger ziet er niet alleen mooi uit, ze is ook zo klaar! Een ei koken en wat snijwerk, meer is het niet. Je tovert in enkele minuten een heerlijke zalmburger op je bord. Ben je geen grote fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Zwarte hamburger Op de foto...

Meer Lezen

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met...

Meer Lezen

Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken! Ben je geen grote fan van portobello's?...

Meer Lezen

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid