• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zo maak je verse frieten

Niets beter dan verse frieten, toch?

Wist je dat echte Belgische frieten gemaakt worden van bintjes en 11 mm breed zijn? Het bintje is een erg stevige aardappelsoort en daardoor erg geschikt voor het maken van frieten. Snij de friet breed genoeg. Zo proef je effectief nog de smaak van de aardappel na het bakken.

Hou het gezond en respecteer temperaturen. Ververs je vet tijdig.

Bij vers gemaakte frietjes eet je uiteraard geen mayonaise uit een potje. Je maakt er uiteraard zelf verse mayonaise bij!

Verse frieten

Gang: Bijgerechten
Keuken: Belgisch
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen bij voorkeur Bintjes
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze met de hand in gelijkvormige frieten. De Belgische friet heeft een breedte van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Spoel ze daarna af en dep ze droog.
  • Zelfgemaakte frieten bak je in twee keren. Bak een eerste keer in 150 graden maar laat ze nog niet bruin kleuren! Haal ze eruit en laat uitlekken in een schaal met een vel keukenpapier. Wacht tot de frieten zijn afgekoeld voor je ze een tweede keer bakt.
  • Verhit nu het frietvet tot 175 graden en bak je frieten een tweede keer. Zorg dat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Doe de frieten opnieuw in een schaal met een vel keukenpapier en laat ze uitlekken.
  • Strooi zout over de frieten.

TIP:

Iets origineler dan zout?  Strooi eens vers gemalen zwarte peper over je frieten. Je kan ook andere kruiden naar smaak toevoegen.

Tags: frieten Categorieën: Hamburgergarnituren & Sauzen, Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburger met champignons en kruidenkaas
Next Post: Hamburger met rosbief en erwtenpuree »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zelf zalmburger met rode biet maken

Win-win. Deze zalmburger ziet er niet alleen mooi uit, ze is ook zo klaar! Een ei koken en wat snijwerk, meer is het niet. Je tovert in enkele minuten een heerlijke zalmburger op je bord. Ben je geen grote fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Zwarte hamburger Op de foto…

Meer Lezen

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse…

Meer Lezen

Kipburger Hawaï

Kan ananas nu wel of niet op een pizza? Een eeuwige discussie tussen voor- en tegenstanders. Wij gaan het alvast proberen op een burger. Deze kipburger Hawaï is een gezonde vervanging van de traditionele hamburger. Hopelijk zorgt deze hamburger met Hawaïaanse invloeden niet voor nieuwe ruzies in het huishouden. Ben je geen grote fan van…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid