• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zo maak je verse frieten

Niets beter dan verse frieten, toch?

Wist je dat echte Belgische frieten gemaakt worden van bintjes en 11 mm breed zijn? Het bintje is een erg stevige aardappelsoort en daardoor erg geschikt voor het maken van frieten. Snij de friet breed genoeg. Zo proef je effectief nog de smaak van de aardappel na het bakken.

Hou het gezond en respecteer temperaturen. Ververs je vet tijdig.

Bij vers gemaakte frietjes eet je uiteraard geen mayonaise uit een potje. Je maakt er uiteraard zelf verse mayonaise bij!

Verse frieten

Gang: Bijgerechten
Keuken: Belgisch
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen bij voorkeur Bintjes
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze met de hand in gelijkvormige frieten. De Belgische friet heeft een breedte van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Spoel ze daarna af en dep ze droog.
  • Zelfgemaakte frieten bak je in twee keren. Bak een eerste keer in 150 graden maar laat ze nog niet bruin kleuren! Haal ze eruit en laat uitlekken in een schaal met een vel keukenpapier. Wacht tot de frieten zijn afgekoeld voor je ze een tweede keer bakt.
  • Verhit nu het frietvet tot 175 graden en bak je frieten een tweede keer. Zorg dat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Doe de frieten opnieuw in een schaal met een vel keukenpapier en laat ze uitlekken.
  • Strooi zout over de frieten.

TIP:

Iets origineler dan zout?  Strooi eens vers gemalen zwarte peper over je frieten. Je kan ook andere kruiden naar smaak toevoegen.

« Hamburger met champignons en kruidenkaas
Hamburger met rosbief en erwtenpuree »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Veggie burger met kikkererwten

Deze veggie burger is speciaal voor de vegetariërs onder ons. Een hamburger gemaakt op basis van kikkererwten en maïs. Door de flinke kruiding komt deze burger mooi tot zijn recht. Samen met de warme tomatensalsa en gegrilde courgette krijg je een verrassend gezonde hamburger op je bord. Op zoek naar andere vegetarische hamburgers? Probeer dan...

Meer Lezen

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie. Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges. TIP:...

Meer Lezen

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel...  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete...

Meer Lezen

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje

Smaakvolle kipburger met Indisch tintje

Geniet van een stevige hamburger met een Indisch tintje. Heerlijk gekruide kip met tandoorisaus en een mangochutney. Met deze burger maak je indruk op elk feestje!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid