• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met bacon en barbecuesaus

Een lekkere Amerikaanse burger met bacon, pittige kaas en crunchy gedroogde uitjes. De rijke zoete smaak van de barbecuesaus past perfect in dit hele smakenpalet van zout, zoet en pittigheid. De belegen kaas geeft deze hamburger een uniekere smaak dan de vaak gebruikte zachtere cheddarkaas. De gedroogde uitjes geven de burger extra crunch ter afwerking. Serveer deze hamburger met verse gewone frietjes, of kies eens voor zoete aardappelfrietjes.

hamburger met bacon en barbecuesaus

Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • ijsbergsla
  • gedroogde uitjes
  • 2 uien 1 ui ringen gesneden. De andere ui snijden we klein en gebruiken we voor de saus
  • tomaat in schijven gesneden
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakjes kaas Een pittige harde kaas, zoals oud belegen hollandse kazen
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • barbecuesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kruid het gehakt goed met peper en zout. Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Dek af met een deksel zodat de hamburgers warm blijven.
  • Snijd 1 ui in fijne blokjes en bak ze in boter op een matig vuur tot ze glazig zijn.
  • Doe een flinke hoeveelheid barbecuesaus* bij in je pan en meng onder elkaar met de glazige uien. Je krijg een saus met stukjes erin. Dit vormt de basis van je hamburger.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven.
  • Haal de broodjes uit de oven als ze goudbruin beginnen zien.
  • Beleg de broodjes: voorzie ze van een laagje barbecue saus met ui. Bedek met een blaadje ijsbergsla en de warme hamburgers.
  • Smeer nog een laagje saus op de hamburgers en bestrooi met de krokante uitjes.
  • Voorzie de burgers vervolgens van enkele uiringen, enkele schijven tomaat en een 2 tal plakjes bacon per hamburger.
  • Werk af met een plakje pittige belegen kaas en dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen!

Notities

*De barbecuesaus kan je kopen in de supermarkt of je kan ze volledig zelf maken. Dit kan je doen door de stappen in dit recept te volgen.

Tags: bacon, barbecuesaus, kaas Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen
Next Post: Gehaktburger met gesmolten kaas »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Lamsburger met yoghurtsaus

Lamsburger met yoghurtsaus

Deze lamsburger doet een beetje denken aan Griekenland door de frisse yoghurtsaus in combinatie met het lamsgehakt. Vul deze zelfgemaakte hamburger eventueel aan met enkele blaadjes munt en waan je eventjes op reis in warmere oorden. Ben je geen grote fan van lamsvlees? Dan zal onze tonijnburger je zeker wel bekoren!

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie….

Meer Lezen

Hamburger met bacon en barbecuesaus

Een lekkere Amerikaanse burger met bacon, pittige kaas en crunchy gedroogde uitjes. De rijke zoete smaak van de barbecuesaus past perfect in dit hele smakenpalet van zout, zoet en pittigheid. De belegen kaas geeft deze hamburger een uniekere smaak dan de vaak gebruikte zachtere cheddarkaas. De gedroogde uitjes geven de burger extra crunch ter afwerking….

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid