• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is om niet te zuinig te zijn met het kruid, je wilt dat de smaak goed doorkomt.

Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes.

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 1 grote bos dille
  • 1 grote ui rode, in ringen gesneden
  • 1 grote tomaat in schijven
  • 1 grote citroen sap ervan
  • 1 teentje look optioneel
  • augurken in schijven
  • ketchup
  • Griekse yoghurt
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • peper rode peperbollen
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met het citroensap. Voeg eventueel geperste look toe. Kruid goed met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt in vier en rol ze tot bollen. Duw ze vervolgens plat tot hamburgers. Zorg ervoor dat de hamburger ongeveer 1 - 1,5 cm dik is. Kruid goed met peper en zout.
  • Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn.
  • Houd de hamburgers warm door een deksel op de pan te leggen.
  • Verwarm het dille kruid kort met een beetje olijfolie in een pan.
  • Doe de hamburgerbroodjes in de oven met de platte kant naar boven. Verwarm ze tot ze lichtjes bruin beginnen zien.
  • Stel de broodjes samen:
  • Bestrijk de onderste helft met een laagje ketchup. Leg er een 4 tal schijfjes augurk op en vervolgens de hamburger. Bestrijk dan terug met een dun laagje ketchup.
  • Beleg vervolgens met enkele ringen ui, een beetje yoghurtsaus en werk af met genoeg dille. Je mag er redelijk veel opdoen zodat de smaak van dille goed doorkomt, het is tenslotte een van de hoofdingrediënten van deze burger.
  • Werk af met enkele bolletjes rode peper en dek af met de bovenste helft van het broodje. Klaar om te serveren!
« De groene hamburger
bacon and egg burger »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Kippenburger met pindasaus

Kippenburger met pindasaus maken

Ook op een hamburger kan je pindasaus perfect gebruiken. Op deze zelfgemaakte kipburger komt ze helemaal tot haar recht.

Kipburger Hawaï

Kan ananas nu wel of niet op een pizza? Een eeuwige discussie tussen voor- en tegenstanders. Wij gaan het alvast proberen op een burger. Deze kipburger Hawaï is een gezonde vervanging van de traditionele hamburger. Hopelijk zorgt deze hamburger met Hawaïaanse invloeden niet voor nieuwe ruzies in het huishouden. Ben je geen grote fan van...

Meer Lezen

Avocado burger met zalm en groene groenten

Avocado burger met zalm en groene groenten

Deze avocado burger volgt volledig de trend om gezonder te eten. Sommigen wijken niet graag af van een klassieke hamburger die bestaat uit brood en vlees. Wie wat avontuurlijker aangelegd is, staat misschien open voor een nieuwe variant zoals deze. Voor avocado-liefhebbers is het in elk geval een must. Je kunt het serveren als origineel...

Meer Lezen

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Van deze vegetarische rode bietenburger mag je wel zeggen dat het een gezonde hamburger is. Bovendien is een rode bietenburger eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Deze smaakvolle burger past perfect met ricotta en jonge scheutjes. Zeker het uitproberen waard! Probeer als veganist of vegetariër ook zeker ons tofu burger met Aziatisch toets uit....

Meer Lezen

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid