• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zo maak je zelf verse mayonaise

In Nederland eet men doorgaans frietsaus bij een bakje patat. Het zijn uiteraard de Belgen die met veel liefde een behoorlijke kwak mayonaise bij hun frieten serveren. En de lekkerste mayonaise is uiteraard verse mayonaise, daar kan geen fabrieksproduct tegen op!

Vincent en Jules slaan in Pulp Fiction de bal dus helemaal mis:

Vincent: I dunno, I didn’t go into Burger King. But, you know what they put on French fries in Holland instead of ketchup?
Jules: What?
Vincent: Mayonnaise.

Ben je eerder fan van ketchup? Probeer dan dit recept voor een lekkere zelfgemaakt ketchup uit!

Zo maak je zelf verse mayonaise

Porties: 6 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 deciliter arachideolie
  • 1,5 eetlepels mosterd Extra mosterd van Ferdinand Tierenteyn is hier zeer geschikt voor!
  • 1,5 eetlepels water Zorg voor lauwe temperatuur.
  • 1,5 eetlepels witte azijn
  • 6 eieren

Instructies

  • Klop de eierdooiers los in een propere kom of maatbeker
  • Voeg het azijn, het water en de mosterd bij de dooiers
  • Klop alles los met een garde
  • Voeg de olie beetje bij beetje in een fijn straaltje toe. Giet zodat de olie vlakbij je garde in het mengsel komt. Deze stap is niet moeilijk, neem er je tijd voor en dan zal het altijd lukken. De mayonaise zou vrij snel moeten beginnen binden.
  • Kruid met peper en zout. Voeg voor de liefhebber eventueel ook wat vers geperst citroensap toe.

Mayonaise die nooit mislukt? Gebruik een elektrische garde op de hoogste stand en zorg er voor dat je de olie langzaam en in een fijne straal toevoegt. Lukt het nog niet? Voeg dan een ijsblokje toe voor je de olie gaat toevoegen. Laat dan wel het lauwe water weg en let op dat je geen al te vloeibare mayonaise krijgt.

Mayonaise is verrassend lekker met wat meer vers gemalen zwarte peper dan gebruikelijk.

De mosterd van Ferdinand Tierenteyn is zeer geschikt voor het bereiden van deze mayonaise!

Ga je de zelfgemaakte mayonaise gebruiken als basis voor een andere bereiding of een salade? Wees dan wat zuiniger op de kruiden, en breng het gerecht waarin je de mayonaise verwerkt later op smaak.

Categorieën: Hamburgergarnituren & Sauzen Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburger met bacon en avocado
Next Post: Smaakvolle hamburger met ei »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

hamburger met ei

Smaakvolle hamburger met ei

Wie kan er nu niet genieten van een spiegeleitje bij het ontbijt? Maar ook op een hamburger is een eitje niet te versmaden.

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger. Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid