Geen zin in een klassieke cheeseburger met bacon? Altijd al eens avocado willen verwerken in je hamburger? Zin in iets gezond bij je burger? Wat je motivatie ook is, met dit recept zet je een heerlijke en niet alledaagse hamburger op tafel!
Een burger van versgemalen rundvlees, knapperige bacon en een frisse avocadosaus. Neem een half uurtje extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en zelfgemaakte hamburgerbroodjes.
Hamburger met bacon en avocado
Porties: 6 hamburgers
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 900 gram rundergehakt
- 3 tomaten
- 1,5 uien rode
- 1,5 avocado's Kies voor rijpe vruchten!
- 1 limoen
- 3 eetlepels mayonaise Maak zelf verse mayonaise voor een extra lekkere maaltijd.
- 6 hamburgerbroodjes
- 6 plakjes bacon
- 1,5 eetlepels boter
Instructies
- Breng het versgemalen rundvlees op smaak met peper en zout en vorm 6 mooie hamburgers.
- Ontdoe de ui van zijn schil en snij hem in ringen. Was de tomaat en snij ze ook in dunne schijfjes.
- Schil en halveer de avocado. Verwijder de pit van de avocado en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Spoel de limoen schoon met water, dep droog en rasp de schil. Hou de rasp van de schil apart en pers de limoen uit.
- Meng de limoenrasp, het limoensap en de blokjes avocado onder elkaar, voeg de mayonaise toe en kruid af met versgemalen peper.
- Verhit een grillpan op hoge temperatuur. Rooster de plakjes bacon in de pan tot ze knapperig zijn.
- Smelt de boter op een laag vuur en strijk de burgers hiermee in. Als alternatief voor boter kan er arachideolie gebruikt worden.
- Bak de hamburgers aan beide kanten bruin gedurende 6-8 minuten.
- Snij de hamburger broodjes open en beleg ze met sla, tomaat, ui en het sausje van avocado. Leg er tenslotte de burger op en eindig met de knapperige bacon. Te serveren met een rijke groene salade.
Leer je grillpan kennen, we willen het vlees lekker grillen en de vetstof niet verbranden. Te warme olie is ongezond.