• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Worcestersaus

Worcestersaus of is een pikante saus die vooral lekker is bij zowel een gegrilde rundsteak als een perfect gebakken rundshamburger.

De saus kent echter veel meer toepassingen, zo wordt hij vaak gekozen als ingrediënt ter verrijking van anders sauzen, in het bijzonder van gerechten met tomaat. Je kan de saus regelmatig terugvinden in recepten voor bolognesesaus, tomatensoep of als onderdeel van de klassieke Bloody Mary cocktail. Worcestersaus is onder de vleesliefhebbers ook gekend als onderdeel van de marinade voor varkensvlees of filet américain.

Worcestersaus is verkrijgbaar in de supermarkt. Er bestaan diverse merknamen en soorten, maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen saus te maken! Garneer je verse hamburgers of verrijk andere sausen met deze lekkernij!

Worcestersaus

Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Porties: 1 liter
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen in dunne schijfjes
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • 2 kopjes water
  • 1 sinaasappel sap (zonder pulp)
  • 1 kopje donker bier
  • 3 kopjes witte azijn
  • 1 kopje melasse Melasse van ruwe rietsuiker kan je vinden in de biowinkel. Maar honing, ahornsiroop of Luikse stroop zijn ook prima vervangers
  • 0,5 kopje maisstroop Niet te verwarren met het ongezonde high fructose corn syrup. Karo is een prima merk, en online makkelijk te vinden.
  • 2 eetlepels peper vers gemalen zwarte peper
  • 2 staafjes kruidnagel
  • 0,25 kopje tomatenpuree
  • 0,25 kopje ansjovis fijn gehakt, uit blik
  • 2 jalapenos verwijder de zaadjes, fijn gehakt
  • 2 eetlepels gember fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook geplet of geperst
  • 0,5 kopjes tamarinde pasta Te vinden in grotere supermarkten of online. Essentieel voor de typische smaak van worcestersaus.
  • 2 zoete uien grote uien, grof gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies

  • Stoof de fijn gesneden zoete ui in een grote pan in olijfolie tot deze zacht is.
  • Voeg de geplette look, gember, tamarinde pasta en versneden jalapenos bij de uien in de pan en laat nog 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed. Laat het mengsel even koken.
  • Laat gedurende 3 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
  • Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt, mag deze gezeefd worden.
  • De saus bewaar je in een glazen bokaal in de koelkast.

Categorieën: Hamburgergarnituren & Sauzen Gepubliceerd op

Previous Post: « Hamburgers met blauwe kaas
Next Post: Hamburger met bacon en avocado »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken. Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om…

Meer Lezen

Zelf potato wedges maken

Potato wedges zijn aardappelen gesneden in halve maantjes. Ze zijn iets dikker dan frieten wat er voor zorgt dat je de aardappel zelf beter smaakt. Met de juiste bereidingswijze en hoeveelheid kruiden krijg je heerlijk krokante wedges als resultaat. Serveer ze bij je hamburger of in een klein bordje als fingerfood.

Zalmburger met verse kruiden

Zalmburger met verse kruiden maken

Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Tip zalm bereiden Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid