• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met guacamole

Guacamole is al enkele jaren een populaire dip bij de aperitief. Maar ook op burgers past deze groene dip op basis van avocado perfect. Extra smeuïgheid gegarandeerd. Deze dip kan je in de supermarkt kopen maar omdat het zo gemakkelijk is en veel lekkerder raden we aan om het zelf te maken. Volg ons recept en maak een smaakvolle hamburger met guacamole.

Neem een half uurtje extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise.

Hamburger met guacamole

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 1 tomaat in schijfjes
  • 1 handjevol rucola
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de guacamole

  • 1 avocado rijp
  • 1/2 limoen uitgeperst
  • klein scheutje olijfolie
  • een snufje cayennepeper naar smaak
  • een snufje peper
  • zout
  • 1 teentje look optioneel
  • een snufje paprikapoeder optioneel, als je een dip maakt kan je het als topping gebruiken, oogt mooi.

Instructies

Maak de guacamole

  • Plet de avocado. Voeg het sap van de limoen, de olijfolie, cayennepeper en peper en zout toe en meng het geheel onder elkaar. Optioneel kan je een teentje look uitpersen en toevoegen aan het geheel.

Bak het vlees

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot zo voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.

Samenstellen

  • Smeer op de onderste helften van de broodjes een laagje guacamole. Voeg een schijfje tomaat toe en verdeel dan het vlees. Werk af met nog een schijfje tomaat en wat rucola en bedek met de bovenste helften van het broodje. Klaar om te serveren!

Notities

Maak je de guacamole als dip, dan kan je ook kleine stukjes tomaat en ajuin toevoegen en eventueel een beetje koriander.

Tags: avocado, guacamole Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « De gekarameliseerde ui
Next Post: Zo maak je zelf verse guacamole »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse…

Meer Lezen

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

de klassieke hamburger

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid