Guacamole is al enkele jaren een populaire dip bij de aperitief. Maar ook op burgers past deze groene dip op basis van avocado perfect. Extra smeuïgheid gegarandeerd. Deze dip kan je in de supermarkt kopen maar omdat het zo gemakkelijk is en veel lekkerder raden we aan om het zelf te maken. Volg ons recept en maak een smaakvolle hamburger met guacamole.
Neem een half uurtje extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise.
Hamburger met guacamole
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- 1 tomaat in schijfjes
- 1 handjevol rucola
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Voor de guacamole
- 1 avocado rijp
- ½ limoen uitgeperst
- klein scheutje olijfolie
- een snufje cayennepeper naar smaak
- een snufje peper
- zout
- 1 teentje look optioneel
- een snufje paprikapoeder optioneel, als je een dip maakt kan je het als topping gebruiken, oogt mooi.
Instructies
Maak de guacamole
- Plet de avocado. Voeg het sap van de limoen, de olijfolie, cayennepeper en peper en zout toe en meng het geheel onder elkaar. Optioneel kan je een teentje look uitpersen en toevoegen aan het geheel.
Bak het vlees
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot zo voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.
Samenstellen
- Smeer op de onderste helften van de broodjes een laagje guacamole. Voeg een schijfje tomaat toe en verdeel dan het vlees. Werk af met nog een schijfje tomaat en wat rucola en bedek met de bovenste helften van het broodje. Klaar om te serveren!
Notities
Maak je de guacamole als dip, dan kan je ook kleine stukjes tomaat en ajuin toevoegen en eventueel een beetje koriander.