• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla.

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

zomerse visburger
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • koolsla
  • scheuten Je kan kiezen tussen een scheutenmix, bietenscheuten of een andere soort.
  • 1 tomaat in schijven
  • 400 gram witte vis vb. tongfilet
  • peper
  • zout
  • viskruiden
  • ½ citroen sap
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

Maak de koolsla-scheutenmix

  • Voor het bereiden van de koolsla verwijzen we naar het recept bij 'bijgerechten' (zie link onderaan in notities). Voeg als laatste stap de scheuten toe en meng onder de koolsla. Zo krijg je een koolsla-scheutenmix.

Grill de vis

  • Verwarm de grillpan op een hoog vuur.
  • Leg de vis op de grillpan en laat 1 à 2 minuten bakken tot er streepjes te zien zijn. Draai de vis om en grill de andere kant op dezelfde manier. Breng op smaak met peper, zout eventueel viskruiden. Drup er wat citroensap over.

Beleg de broden

  • Beleg de onderste helften met de koolsla-scheutenmix. Leg er dan een schijfje tomaat, en 2 of drie kleine stukjes vis op. Werk af met wat extra koolsla-scheutenmix en de bovenste helften van de broodjes. Serveer en geniet!

TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken.

Het recept van de koolsla kan je hier vinden.

« Zalmburger met verse kruiden maken
Frisse koolsla »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de...

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger. Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken! Ben je geen grote fan van portobello's?...

Meer Lezen

Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus

Een hamburger met champignons, ei en rode bietensaus. De ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De rode bietensaus geeft bovendien een mooie kleur aan je burger.  Deze hamburger met rode bietensaus moet je proeven! Ben je geen fan van rode bieten? Probeer dan eens onze Lamsburger uit! *Kiemgroenten zijn eetbare steel en...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid