Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla.
Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- koolsla
- scheuten Je kan kiezen tussen een scheutenmix, bietenscheuten of een andere soort.
- 1 tomaat in schijven
- 400 gram witte vis vb. tongfilet
- peper
- zout
- viskruiden
- ½ citroen sap
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Instructies
Maak de koolsla-scheutenmix
- Voor het bereiden van de koolsla verwijzen we naar het recept bij 'bijgerechten' (zie link onderaan in notities). Voeg als laatste stap de scheuten toe en meng onder de koolsla. Zo krijg je een koolsla-scheutenmix.
Grill de vis
- Verwarm de grillpan op een hoog vuur.
- Leg de vis op de grillpan en laat 1 à 2 minuten bakken tot er streepjes te zien zijn. Draai de vis om en grill de andere kant op dezelfde manier. Breng op smaak met peper, zout eventueel viskruiden. Drup er wat citroensap over.
Beleg de broden
- Beleg de onderste helften met de koolsla-scheutenmix. Leg er dan een schijfje tomaat, en 2 of drie kleine stukjes vis op. Werk af met wat extra koolsla-scheutenmix en de bovenste helften van de broodjes. Serveer en geniet!
TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken.
Het recept van de koolsla kan je hier vinden.