• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla.

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

zomerse visburger
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • koolsla
  • scheuten Je kan kiezen tussen een scheutenmix, bietenscheuten of een andere soort.
  • 1 tomaat in schijven
  • 400 gram witte vis vb. tongfilet
  • peper
  • zout
  • viskruiden
  • 1/2 citroen sap
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

Maak de koolsla-scheutenmix

  • Voor het bereiden van de koolsla verwijzen we naar het recept bij 'bijgerechten' (zie link onderaan in notities). Voeg als laatste stap de scheuten toe en meng onder de koolsla. Zo krijg je een koolsla-scheutenmix.

Grill de vis

  • Verwarm de grillpan op een hoog vuur.
  • Leg de vis op de grillpan en laat 1 à 2 minuten bakken tot er streepjes te zien zijn. Draai de vis om en grill de andere kant op dezelfde manier. Breng op smaak met peper, zout eventueel viskruiden. Drup er wat citroensap over.

Beleg de broden

  • Beleg de onderste helften met de koolsla-scheutenmix. Leg er dan een schijfje tomaat, en 2 of drie kleine stukjes vis op. Werk af met wat extra koolsla-scheutenmix en de bovenste helften van de broodjes. Serveer en geniet!

TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken.

Het recept van de koolsla kan je hier vinden.

Tags: koolsla, vis, visburger Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Zalmburger met verse kruiden maken
Next Post: Frisse koolsla »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met…

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is…

Meer Lezen

Avocado burger met zalm en groene groenten

Avocado burger met zalm en groene groenten

Deze avocado burger volgt volledig de trend om gezonder te eten. Sommigen wijken niet graag af van een klassieke hamburger die bestaat uit brood en vlees. Wie wat avontuurlijker aangelegd is, staat misschien open voor een nieuwe variant zoals deze. Voor avocado-liefhebbers is het in elk geval een must. Je kunt het serveren als origineel…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid