• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!

Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frieten.

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totale tijd: 55 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 uien in ringen
  • 100 gram blauwe kaas
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • frieten verse zelfgemaakte frieten zijn zeker aangeraden. Gebruik diepvries frieten om tijd uit te sparen

Instructies

  • Houd er rekening mee dat het karameliseren van de uien wat tijd in beslag neemt. Denk: 20-45 minuten. Vind het uitgeschreven recept onder 'De gekarameliseerde ui'. Zijn de uien bijna klaar? Begin dan met het bereiden van je hamburgervlees.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Zijn ze bijna klaar? Laat dan nog snel een stuk blauwe kaas smelten op elke hamburger.
  • Voorzie de broodjes van het vlees met blauwe kaas en de gekarameliseerde ajuinen. Dek af met de bovenste helften en serveer meteen.
« Zelf potato wedges maken
Zoete aardappelburger met radijs »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Zoete aardappelburger met radijs

Zoete aardappelburger met radijs

De zoete aardappelburger met radijs is de perfecte burger voor de vegetariërs onder ons. De zoete aardappel is, ondanks de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. Het behoort tot de familie van de wortelen en is daardoor een gezonde variant van de aardappel. De zoete smaak in combinatie met de radijzen en yoghurtsaus...

Meer Lezen

Kippenburger met pindasaus

Kippenburger met pindasaus maken

Ook op een hamburger kan je pindasaus perfect gebruiken. Op deze zelfgemaakte kipburger komt ze helemaal tot haar recht.

zomerse visburger

Zomerse visburger maken

Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen. Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit. Je kan...

Meer Lezen

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid