Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!
Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frieten.
Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 uien in ringen
- 100 gram blauwe kaas
- 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
- frieten verse zelfgemaakte frieten zijn zeker aangeraden. Gebruik diepvries frieten om tijd uit te sparen
Instructies
- Houd er rekening mee dat het karameliseren van de uien wat tijd in beslag neemt. Denk: 20-45 minuten. Vind het uitgeschreven recept onder 'De gekarameliseerde ui'. Zijn de uien bijna klaar? Begin dan met het bereiden van je hamburgervlees.
- Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Zijn ze bijna klaar? Laat dan nog snel een stuk blauwe kaas smelten op elke hamburger.
- Voorzie de broodjes van het vlees met blauwe kaas en de gekarameliseerde ajuinen. Dek af met de bovenste helften en serveer meteen.