• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Kippenburger met pindasaus maken

Altijd al eens een kippenburger willen maken? Hier combineren we de burger met pindasaus. Pindasaus is oorspronkelijk afkomstig uit de Indische keuken, waar de saus wordt gemaakt van echte pinda’s. In dit recept maken we gebruik van pindakaas, een smeersel dat in Nederland vaak wordt gebruikt, met als resultaat een pindasaus die zeker niet minder lekker is.

Pindasaus wordt vaak gemaakt bij Indiase kipspiesjes, gadogado of nasi goreng. Wist je dat je ook kan fonduen met pindasaus? Zeker eens proberen! Maar ook op een zelfgemaakte kippenburger kan je pindasaus perfect gebruiken. Probeer deze variant zeker eens uit en gebruik daarna het recept van de saus ook voor andere gerechten!

Heb je interesse in een vegetarische burger? Probeer dan eens onze zoete aardappelburger uit!

Kippenburger met pindasaus

Kippenburger met pindasaus

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hamburgers
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 el thaise vissaus
  • 1 el citroengras fijngesneden
  • 2 tl curriepoeder
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 500 gram kippengehakt
  • arachideolie
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • 1 grote ui een witte, of twee kleine

pindasaus

  • 5 el pindakaas eventueel met stukjes
  • 5 el kokosmelk
  • 2 el water warm
  • 1 el thaise vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 citroen sap, ongeveer 2 theelepels
  • 1 knoflook fijngesneden
  • 1/4 tl cayennepeper

Instructies
 

  • Doe het kippengehakt in een kom en voeg de bruine suiker, sojasaus, vissaus, citroengras, curriepoeder, cayennepeper en knoflookpoeder toe.
  • Kneed het geheel zodat de smaken in het kippengehakt worden verwerkt.
  • Vorm hamburgers van het gehakt door er vier bollen van te maken en ze dan zachtjes plat te drukken met de palm van je hand.
  • Bestrijk de hamburgers met een beetje olie. Bak de burgers in een pan op een matig vuur tot ze langs beide kanten lichtbruin beginnen zien en doorbakken zijn.
  • Voor de pindasaus doe je alle ingrediënten in een keukenrobot en mix je ze tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat warm water toe om het meer lopend te maken. Je kan de ingrediënten ook handmatig onder elkaar mengen in een kom.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de opengesneden hamburgerbroodjes erin met de platte kant naar boven. Haal ze uit de oven eens ze goudbruin beginnen zien.
  • Stel de burger samen nu alles nog warm is: bestrijk beide helften van de broodjes met een laagje pindasaus. Voeg de gekruide kippenburger toe, enkele ringen ui en klap de burger dicht met de bovenste helft van het broodje.
  • Dit is een basis gerecht maar je kan er mee spelen door extra groenten en/of kruiden toe te voegen. Met Koriander kan je de burger een Aziatische toets te geven.
  • Geniet ervan!

Tags: kaas, pindasaus Categorieën: Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Pittige hamburger in Japanse stijl
Next Post: Vegetarische falafel burger »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Pulled pork burger met rode kool

Pulled pork burger met rode kool

Wist je dat de pulled pork burger met koolsla een specialiteit is in Amerika? In de Zuidelijke staten, Tennessee en North Carolina, maken ze hun hamburgers al jaren op deze manier klaar. Het neemt best veel tijd in beslag (denk: 7-8 uur). Het vlees moet namelijk lang braden om zo de juiste, zachte consistentie te…

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie….

Meer Lezen

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de…

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid