• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Kippenburger met pindasaus maken

Altijd al eens een kippenburger willen maken? Hier combineren we de burger met pindasaus. Pindasaus is oorspronkelijk afkomstig uit de Indische keuken, waar de saus wordt gemaakt van echte pinda's. In dit recept maken we gebruik van pindakaas, een smeersel dat in Nederland vaak wordt gebruikt, met als resultaat een pindasaus die zeker niet minder lekker is.

Pindasaus wordt vaak gemaakt bij Indiase kipspiesjes, gadogado of nasi goreng. Wist je dat je ook kan fonduen met pindasaus? Zeker eens proberen! Maar ook op een zelfgemaakte kippenburger kan je pindasaus perfect gebruiken. Probeer deze variant zeker eens uit en gebruik daarna het recept van de saus ook voor andere gerechten!

Heb je interesse in een vegetarische burger? Probeer dan eens onze zoete aardappelburger uit!

Kippenburger met pindasaus

Kippenburger met pindasaus
Gang: Hamburgers
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 el thaise vissaus
  • 1 el citroengras fijngesneden
  • 2 tl curriepoeder
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • ½ tl cayennepeper
  • 500 gram kippengehakt
  • arachideolie
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • 1 grote ui een witte, of twee kleine

pindasaus

  • 5 el pindakaas eventueel met stukjes
  • 5 el kokosmelk
  • 2 el water warm
  • 1 el thaise vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 citroen sap, ongeveer 2 theelepels
  • 1 knoflook fijngesneden
  • ¼ tl cayennepeper

Instructies

  • Doe het kippengehakt in een kom en voeg de bruine suiker, sojasaus, vissaus, citroengras, curriepoeder, cayennepeper en knoflookpoeder toe.
  • Kneed het geheel zodat de smaken in het kippengehakt worden verwerkt.
  • Vorm hamburgers van het gehakt door er vier bollen van te maken en ze dan zachtjes plat te drukken met de palm van je hand.
  • Bestrijk de hamburgers met een beetje olie. Bak de burgers in een pan op een matig vuur tot ze langs beide kanten lichtbruin beginnen zien en doorbakken zijn.
  • Voor de pindasaus doe je alle ingrediënten in een keukenrobot en mix je ze tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat warm water toe om het meer lopend te maken. Je kan de ingrediënten ook handmatig onder elkaar mengen in een kom.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de opengesneden hamburgerbroodjes erin met de platte kant naar boven. Haal ze uit de oven eens ze goudbruin beginnen zien.
  • Stel de burger samen nu alles nog warm is: bestrijk beide helften van de broodjes met een laagje pindasaus. Voeg de gekruide kippenburger toe, enkele ringen ui en klap de burger dicht met de bovenste helft van het broodje.
  • Dit is een basis gerecht maar je kan er mee spelen door extra groenten en/of kruiden toe te voegen. Met Koriander kan je de burger een Aziatische toets te geven.
  • Geniet ervan!
« Pittige hamburger in Japanse stijl
Vegetarische falafel burger »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

De groene hamburger

Op het internet vind je hamburgers in alle kleuren verschijnen: groen, zwart, roze, geel...  Hier kozen we voor de groene hamburger maar uiteraard kan je deze hamburger ook met gewone witte of bruine hamburgerbroodjes bereiden. De essentie blijft de smaak en wat er in de hamburger zit. Hier zorgen de pittige champignons en de zoete...

Meer Lezen

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met...

Meer Lezen

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept...

Meer Lezen

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Van deze vegetarische rode bietenburger mag je wel zeggen dat het een gezonde hamburger is. Bovendien is een rode bietenburger eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Deze smaakvolle burger past perfect met ricotta en jonge scheutjes. Zeker het uitproberen waard! Probeer als veganist of vegetariër ook zeker ons tofu burger met Aziatisch toets uit....

Meer Lezen

de klassieke hamburger

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid