• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met…
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Crispy onion rings

Deze crispy onion rings zijn het ideale bijgerecht voor een van onze hamburgers. Kan je er niet genoeg van krijgen? Volg dan dit recept en leg ze ook tussen de hamburger!

Crispy onion rings

Gang: Bijgerechten
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 1 el olie een neutrale olie

Instructies

  • Verwarm de friteuse op 180 graden celsius.
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje in het midden. Voeg vervolgens ook de eierdooiers en de olie toe.
  • Meng alles samen en giet er geleidelijk de melk bij. Blijf mengen tot je een glad beslag bekomt zonder klontjes.
  • Laat het beslag 30 minuten rusten op een koele plaats.
  • Snijd de uien in ringen van ongeveer één centimeter breed.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het deeg; (dit kan handmatig maar is redelijk arbeidsintensief, je kan het ook machinaal doen met een keukenrobot).
  • Haal de ringen door het beslag en frituur ze ongeveer drie tot vier minuten tot ze goudbruin zijn.

Tags: ajuinringen, onion rings Categorieën: bijgerechten, Hamburgerrecepten Gepubliceerd op

Previous Post: « Veggie burger met kikkererwten
Next Post: Frietjes van zoete aardappel »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse…

Meer Lezen

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de…

Meer Lezen

Hamburger met scampi

Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2021 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid