• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Veggie burger met kikkererwten

Deze veggie burger is speciaal voor de vegetariërs onder ons. Een hamburger gemaakt op basis van kikkererwten en maïs. Door de flinke kruiding komt deze burger mooi tot zijn recht. Samen met de warme tomatensalsa en gegrilde courgette krijg je een verrassend gezonde hamburger op je bord.

Op zoek naar andere vegetarische hamburgers? Probeer dan zeker ook onze vegan tofu burger en rode bietenburger met ricotta.

Veggieburger met kikkererwten

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 5 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Rauwe ingrediënten

  • ½ zakje sla gemengde sla
  • 2 paprika's een rode, en een gele. De ene helft in halve manen als topping, de andere helft in blokjes voor in de burger zelf
  • 4 el ketchup
  • 4 el mayonaise

Voor de tomatensalsa

  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 sjalot in blokjes
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 handvol koriander fijngesneden
  • ½ citroen uitgeperst
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 5 el passata of tot je een saus bekomt

Voor de courgette

  • 1 courgette
  • olijfolie
  • oregano
  • peper
  • zout

Voor de veggieburger

  • 1 blik maïs 150 gram
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 pijpajuin in fijne ringen
  • 100 gram paneermeel
  • 1 tl currypoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de kikkererwten en maïs in een blender en hak ze grof.
  • Meng ze met 4 el paneermeel, de pijpajuin, paprika, currypoeder, een snuf cayennepeper, peper en zout en laat 10 minuten rusten.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de passata van de tomatensalsa, in een schaal en meng door elkaar.
  • Voeg een beetje passata toe zodat je een saus krijgt. Meng voldoende zodat het een mooi geheel wordt.
  • Vorm 4 burgers van het mengsel en haal ze door de rest van het paneermeel. Laat ze een half uur rusten in de koelkast.
  • Terwijl de burgers rusten in de koelkast, begin je met de courgetteplakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgette en snijd in dunne plakjes met een mandoline.
  • Doe ze in een kom en doe er wat olijfolie, peper, zout en oregano bij. Meng ze onder elkaar. Leg ze op een bakplaat met bakpapier in de oven. Verwarm ongeveer 15 minuten of tot ze lichtbruin beginnen zien.
  • Bak de burger met olijfolie in de pan.
  • Maak een cocktailsausje door ketchup en mayonaise door elkaar te roeren.
  • Als alle voorbereidingen klaar zijn, kan je de broodjes beleggen. Voorzie de onderste helft van een laagje sla, warme courgetteplakjes en een beetje tomatensalsa.
  • Voeg dan de veggieburger toe en bestrijk met een laagje cocktailsaus. Beleg dan met enkele halve maantjes paprika en werk af met nog een beetje sla. Bedek met de bovenste helft van het broodje en serveer meteen. Eet smakelijk!
« Visburger met witte vis en scampi
Crispy onion rings »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburgers met blauwe kaas

Hou je van blauwe kaas én hamburgers? Probeer snel deze hamburgers met blauwe kaas. Kies voor lokale ingrediënten en maak de lekkerste blauwe kaasburger.

Hamburger met champignons en kruidenkaas

Fan van champignons? Ook op je hamburger zijn champignons heerlijk. Super gemakkelijk en snel bereid maar toch een tikkeltje anders dan een gewone klassieke burger. Heb je wat extra tijd? Vul de hamburger aan met zelfgemaakte frietjes!

Zo maak je verse frieten

Niets beter dan verse frieten, toch? Wist je dat echte Belgische frieten gemaakt worden van bintjes en 11 mm breed zijn? Het bintje is een erg stevige aardappelsoort en daardoor erg geschikt voor het maken van frieten. Snij de friet breed genoeg. Zo proef je effectief nog de smaak van de aardappel na het bakken....

Meer Lezen

Lamsburger met yoghurtsaus

Lamsburger met yoghurtsaus

Deze lamsburger doet een beetje denken aan Griekenland door de frisse yoghurtsaus in combinatie met het lamsgehakt. Vul deze zelfgemaakte hamburger eventueel aan met enkele blaadjes munt en waan je eventjes op reis in warmere oorden. Ben je geen grote fan van lamsvlees? Dan zal onze tonijnburger je zeker wel bekoren!

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid