• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Aardappelsalade

Deze aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van onze burgers. Hij is makkelijk te bereiden en lekker van smaak.

Gaat jouw voorkeur toch eerder uit naar frietjes bij de hamburger? Maak ze dan zeker zelf! Hier vind je het recept voor echte verse Belgische frietjes.

Aardappelsalade

Gang: Bijgerechten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen vastkokende
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 4 el zure room
  • 1 bosje bieslook fijngesneden
  • Enkele takjes dille fijngesneden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in licht gezouten water. Wanneer je met een vork in de aardappel prikt en de aardappel glijdt van de vork af, zijn de aardappelen gaar.
  • Koel ze af onder koud water zodat ze niet verder garen.
  • Doe de afgekoelde aardappelen in een kom en voeg de gesnipperde sjalotten toe. Voeg de zure room toe en schep het geheel om.
  • Voeg tenslotte de bieslook en dille, en wat peper en zout toe en meng het geheel onder elkaar. Voor wat frisheid kan je enkele druppels citroen toevoegen.
« Gelakte kippenvleugels
Gegrilde maïskolven »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

zelfgemaakte barbecuesaus

Zelf barbecuesaus maken

Amerikanen gebruiken graag barbecuesaus om hun vlees mee te marineren voordat het op de barbecue gaat. Ook op de hamburger gaat barbecuesaus perfect samen met het hamburgervlees. Maak barbecuesaus zeker eens zelf want verse saus is altijd lekkerder! Ben je meer fan van ketchup? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier vind je het...

Meer Lezen

Verse tonijnburger maken

De tonijnburger, een burger met een van de duurste, maar wel populairste vissoorten. Heerlijk met wat frietjes en een salade. Een visburger om ù tegen te zeggen, dus behandel ze met zorg! Werk de tonijnburger af met onze zoete witte saus en het plaatje is compleet! *Avocado in halve maantjes: Snijd de avocado doormidden haal...

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas

Dit is een heerlijke hamburger op basis van ham, kaas en ananas. Door de klassieke hamburger aan te vullen met enkele ingrediënten creëren we een heel nieuwe ervaring in de mond. Houd je niet van vlees? Probeer een van onze vegan alternatieven: de portobello burger met avocado! (*) Gebakken uitjes kan je kopen in de...

Meer Lezen

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid